Nova vest
Tenis

Utorak, 19.03.2019.

13:52

Zverev: Dovoljno sam uradio kako bih imao uticaj na istoriju tenisa

Nemački teniser Aleksander Zverev rekao je da karijeru ne provodi razmišljajući o Grend slemovima njegovih idola.

Izvor: LN

Autor: LN

Zverev: Dovoljno sam uradio kako bih imao uticaj na istoriju tenisa
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Zverev je svestan da je pred njim dugačak i trnovit put po kojem će morati da prođe kako bi došao do teniskih legendi.

"Kada krenete da igrate ne smete da razmišlajte o tome da Rodžer Federer ima 20 Grend slem titula, da Rafael Nadal ima skoro toliko. O tome sigurno ne smete razmišljati. Tada morate da mislite o svojoj karijeri, kako da napredujete, šta da uradite kako biste pobedili, a ne o drugim ljudima", rekao je Zverev.

21-godišnji Nemac je u karijeri osvojio tri Mastersa, ali ni na jednom Grend slemu nije pokazao i izbliza ono što od njega očekuju.

"Svaki put kada neko osvoji turnir pojavi se 'priča', neka neverovatna priča koju morate da čujete. Masterse ne cene dovoljno. Veoma je teško osvojiti ih i na njima igraju samo najbolji igrači. Čak i na Grend slemovima ne morate da pobedite petoricu podjednako odličnih igrača kako biste podigli trofej. Osećam kao da sam do sada već uradio dovoljno kako bih imao uticaj na uticaj ovog sporta", ističe Nemac.

Zverev je ispričao kakav je uticaj otac Aleksander Zverev Senior, bivši uspešni teniser, ostavio na njega.

"Kao mali sam se bavio svim sportovima jer sam bio živahno dete i samo je sport uspevao da me umiri. Tada mi je moj otac ponavljao da postoji način na koji moram da igram i da ako izgubim neće biti ništa strašno. Rekao mi je da ne moram da budem broj 1 sa 13 godina i da je bitno šta će biti na Turu. Da ću morati da budem najbolji kada odrastem", istakao je Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

13 h

U fokusu

Vidi sve