Nova vest
Tenis

Utorak, 19.03.2019.

11:29

Tinejdžeri pokazali "zube": Kecmanović i Šapovalov kao Đoković i Mari

Srpski i kanadski teniseri, Miomir Kecmanović i Denis Šapovalov, uspeli su da urade ono što je poslednji put pošlo za rukom Novaku Đokoviću i Endiju Mariju.

Izvor: LN

Autor: LN

Tinejdžeri pokazali
Foto: Getty Images

Na turniru u Indijan Velsu Đoković je ispao u trećem kolu, dok Mari nije ni učestvovao zbog oporavka od povrede. Ipak, i pored ovakvog učinka, bez poređenja sa njima u kalifornijskog pustinji nije moglo.

Na prvom Mastersu sezone viđeno je dosta iznenađenja. Od ispadanja Novaka od Kolšrajbera, preko plasmana Huberta Hurkača u prvo Masters četvrtfinale, pa sve do prve titule iz Serije 1000 za Dominika Tima.

Jedan od većih tragova ostavio je Miomir Kecmanović, srpski teniser koji je bio pravo osveženje za teniski svet, i koji se u 20. godini života plasirao u svoje prvo Masters četvrtfinale.

Kecmanović je poražen u tom meču, u kojem jednostavno nije imao dovoljno iskustva da savlada Miloša Raonića, ali momak iz Beograda u tom meču pokazao kvalitet koji poseduje i koji ćemo sigurno viđati u budućnosti.

Uz Miomira u osminu finala Indijan Velsa plasirao se još jedan tinejdžer, momak takođe rođen 1999. godine, Kanađanin Denis Šapovalov. Trenutno 23. teniser sveta nije uspeo da dogura gde i Kecmanović, jer ga je u osmini finala porazio Hurkač, ali je sa Srbinom ispisao istoriju Indijan Velsa.

Naime, prvi put posle 12 godina i Indijan Velsa 2007. godine su dva tinejdžera odjednom uspela da se plasiraju u osminu finala ovog Mastersa. Tada je to pošlo za rukom dvojici igrača koji će kasnije obeležiti tenis – Novaku Đokoviću i Endiju Mariju.

Novak i Endi su na putu do osmine finala izbacili velikane kao što su David Ferer i Tomi Has, a zatim se plasirali i u polufinale. Đoković je pobedio Endija veoma ubedljivo (6:2, 6:3), a zatim ga je u finalu savladao godinu dana stariji Rafael Nadal.

To nije usporilo Novakovo probijanje, pa je on samo dve nedelje kasnije osvojio prvi Masters u karijeri, u Majamiju.

Kecmanović i Šapovalov nisu ostvarili uspeh kakav su te 2007. Mari i Đoković, ali su svakako pokazali da je budućnost svetla za obojicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve