Nova vest
Tenis

Utorak, 19.03.2019.

09:36

"Hačanov pobedom nad Đokovićem dobio samopouzdanje za naredne godine"

Švajcarski teniser Rodžer Federer pričao je o ruskom kolegi Karenu Hačanovu i njegovoj najvećoj pobedi u karijeri.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Federer je govorio od pobedi Rusa u finalu poslednjeg Mastersa sezone u Parizu, gde je Hačanov savladao Novaka Đokovića u dva seta najboljim tenisom karijere.

"Mislim da je pobeda u Parizu bila ogroman podstrek za njega. Pobediti nekoga Đokovićevog kalibra u finalu mu je dalo svo potrebno samopouzdanje koje će moći da koristi u narednim godinama. On sada zna šta ima da ponudi", rekao je Federer.

Federer je opisao Karenovu igru i još jednom ga pohvalio.

"Znate, on je visok i jak. Dobro servira kada je to potrebno, ima jak bekhend i dobro obilazi lopticu prilikom forhenda. Kada je 'u zoni' veoma je teško igrati protiv njega. Sviđa mi se kako igra. Igrali smo u Haleu, trebalo je to da bude meč u tri seta. Veoma ga poštujem", dodao je Rodžer.

Za Švajcarca i Rusa predstoji turnir u Majamiju, koji počinje u sredu. Federer je u prvom kolu slobodan, a drugom igra protiv Metjua Ebdena ili kvalifikanta, dok se Hačanov u drugoj rundi sastaje sa Kemronom Norijem ili Džordanom Tompsonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve