Nova vest
Tenis

Subota, 16.03.2019.

02:02

Đoković pronašao ritam u dublu, ipak bez finala Indijan Velsa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se, u paru sa Italijanom Fabijom Fonjinijem, plasira u finale Mastersa u Indijan Velsu.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Đoković pronašao ritam u dublu, ipak bez finala Indijan Velsa
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images

Đoković i Fonjini su u dubl konkurenciji stali u polufinalu, a od njih je bio bolji poljsko-brazilski par Lukaš Kubot/Marselo Melo sa 2-1 (7:6, 2:6, 10:6).

Favorizovani Kubot i Melo, šesti nosioci turnira, poveli su na startu meča sa brekom, ali su Novak i Fabio uspeli da se vrate i izjednače na 5:5.

Prvi set je otišao u taj-brejk i dobro počeo po autsajdere. Poveli su sa 4:1, ali su iskusni dubl specijalisti uspeli da dođu do preokreta, osvoje šest od narednih sedam poena i osvoje prvi deo igre.

U drugom setu Srbin i Italijan su igrali mnogo bolje. Furiozno su krenuli od samog starta, napravili brejk, a svoju prednost nedugo zatim povećali i na 5:1.

U trećem setu, takozvanom "super taj-brejku" koji se igra do osvojenih deset poena, Đokoviću i Fonjiniju nije bilo spasa. Novak nije dobro igrao u tom delu meča, što nije bio slučaj tokom ostatka, a na kraju je presudilo iskustvo Kubota i Mela.

Pobednici ovog duela u velikom finalu Indijan Velsa igraće protiv hrvatsko-argentinske kombinacije koju čine Nikola Mektić i Orasio Sebaljos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve