Nova vest
Tenis

Petak, 15.03.2019.

23:59

Nadal "preživeo" Rusa i povredu, "derbi" sa Federerom posle 17 meseci

Rafael Nadal, najbolji španski teniser, plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Rusom Karenom Hačanovim od 2-0.

Izvor: LN

Autor: LN

Nadal
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images

Nadal je pobedio Hačanova u veoma napetom meču u kojem se borio i protiv povrede – 7:6(2), 7:6(2).

Ovo je bio šesti međusobni susret Rusa i Španca, u kojem je Nadal odneo i šestu uzastopnu pobedu.

Hačanov je prvi pripretio, već na samom startu meča, te napravio brejk i poveo sa 2:0. Nadal se vratio sredinom seta i izjednačio na 3:3, a nekoliko gemova kasnije imao i set lopte.

Ipak, Karen je spasao sve četiri i izjednačio na 5:5, pa kasnije i odveo prvi set u taj-brejk. Ipak, Rafa je bio znatno bolji u tom delu igre i poveo sa 1-0.

Na početku drugog seta videli su se prvi problemi za Nadala. Frustracije za navijače Španca nisu bile izazvane lošom igrom, već evidentnim problemima sa kolenom. Uprkos tome, Nadal je napravio brejk, ali ga je i izgubio u narednom gemu.

Nekada najbolji teniser na svetu je pokušavao da prebrodi muku koju je imao, fizioterapeut mu je zavio koleno, pa je Nadal iz minuta u minut izgledao sve bolje.

Drugi set je, kao i prvi, otišao u taj-brejk. Hačanov je dobro počeo, bilo je 2:2, ali je onda usledio ogroman pad u igri Rusa, koji do kraja nezvaničnog trinaestog gema seta nije osvojio nijedan poen.

U polufinalu "petog Grend slema" Nadal će igrati u subotu protiv velikog rivala Rodžera Federera, ali je veliko pitanje u kakvom će stanju biti za taj duel. Ovo će, inače, biti prvi duel Rodžera i Rafe posle 17 meseci, a španski teniser vodi sa 23-15 u međusobnim okršajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve