Odluka pada u Majamiju: Gde će se preseliti Završni masters?

Posle više od decenije igranja Završnog mastersa u Londonu on će 2021. promeniti mesto, a gde će se preseliti uskoro ćemo saznati.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Kako prenosi italijanski "Il Corriere della Sera", ATP će objaviti koji grad će biti domaćin Završnog mastersa od 2021-2025. godine tokom sledeće nedelje i Mastersa u Majamiju.

Uprkos nesuglasicama u vrhu tenisa i odlasku prvog čoveka ATP-ja Krisa Kermoda, ta organizacija je uspela da se dogovori oko napuštanja Londona i prelaska u neki drugi grad.

Završni masters se preselio u London i O2 arenu 2009. godine, ali je prošle sezone viđen veliki pad u broju posetilaca. Kao glavni kandidati za preuzimanje organizacije ovog prestižnog turnira pominju se Tokio, Singapur i Mančester.

Kao još jedan od potencijalnih kandidata ističe se Torino, a italijanski vrh je veoma zainteresovan da preuzme neki veliki turnir kao što je ovaj, pored održavanja "NextGen" turnira u Milanu.

Prema pisanju tamošnjih medija Italijani sa dosta samopouzdanja očekuju odluku od novom gradu Završnog mastersa i veruju da će se taj turnir preseliti u Torino, pre svega zbog velikih finansijskih ulaganja te zemlje u tenis.