Nova vest
Tenis

Sreda, 13.03.2019.

22:20

Katastrofa Muguruse u Indijan Velsu

Bivša šampionka Vimbldona Garbinje Mugurusa doživela je jedan od najtežih poraza u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Katastrofa Muguruse u Indijan Velsu
AP Photo/Mark J. Terrill

Od nje je u četvrtfinalu turnira Premijer serije u Indijan Velsu bila bolja 60. igračica sveta, Kanađanka Bjanka Vanesa Andresku, 6:0, 6:1.

Bio je to veliki šok za sve pa i za Mugurusu koja teško da je očekivala da će doživeti tako ubedljiv poraz protiv tinejdžerke iz Kanade.

Andresku, koja ima svega 18 godina i koja je na turnir došla tako što je dobila vajld kartu, dobila je meč posle samo 52 minuta igre.

Ona je ove sezone ostvarila nekoliko odličnih rezultata, igrala je finale u Ouklendu, da bi u Akapulku pre dve nedelje stigla do polufinala.

Ovo joj je bila i četvrta pobeda u karijeri nad igračicom iz Top 20 i druga uzastopno, pošto je prethodno eliminisala i 18. na svetu, Kineskinju Đijang Vang.

Ove sezone ima neverovatan skor u kvalifikacijama i glavnim žrebovima turnira od 26-3 (13-3 glavni žreb), ovim trijumfom očekuje je siguran ulazak u Top 40 na WTA listi od ponedeljka.

U polufinalu očekuje je meč sa boljom iz susreta šestog nosioca, Jeline Svitoline ili tinejdžerke Markete Vondrušove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve