Nova vest
Tenis

Sreda, 13.03.2019.

21:47

Nadal: Kad igram dobro, mogu da pobeđujem i na brzim terenima

Rafael Nadal se plasirao u svoje 11. četvrtfinale u Indijan Velsu. Pobedio je Filipa Krajinovića sa 6:3, 6:4.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Kad igram dobro, mogu da pobeđujem i na brzim terenima
AP Photo/Mark J. Terrill

Španac je u meču koji je trajao 88 minuta bio bolji, koncentrisaniji, na kraju, izgubio je sedam gemova. Još nije izgubio set ove nedelje u Kalifornijskoj pustinji.

Ipak, čini se da drugi teniser sveta nije bio najzadovoljniji igrom u osmini finala.

"Možda sam za nijansu odigrao slabije nego protiv Švarcmana. Možda su na to uticali i uslovi za igru, bilo je više vetra danas nego juče. Važno je da sam pobedio, zadovoljan sam zbog toga", rekao je Nadal.

Nadalu se ne dopada to što ga smatraju isključivo specijalistom za šljaku. Kaže da statistika govori da može da pobedi na bilo kom terenu.

"Oduvek sam voleo da igram ovde. Imao sam mnogo dobrih turnira u Indijan Velsu. Većina ljudi misli da zbog toga što sam osvojio mnogo toga na šljaci, da je za mene dobro ako su teren i loptica sporiji. Pozivam sve da analiziraju moje turnire na betonu pa da vide da li su tereni bili spori ili brzi. Većina takmičenja na betonu koje sam osvojio bilo je na bržim podlogama. Na kraju, sve se svodi da to igram li dobro ili ne. Ako igram dobro, onda mogu da pobedim na bilo kojoj podlozi, zar ne?" zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve