Nova vest
Tenis

Sreda, 13.03.2019.

18:05

Krajinović: Kad igram dobro, mogu da pobedim svakoga

Filip Krajinović se polako vraća u formu. Posle velikih problema sa povredom u 2018. i nedavnog rastanka sa trenerom, zablistao je u Indijan Velsu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Krajinović: Kad igram dobro, mogu da pobedim svakoga
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images

Filipa očekuje najveći test do sada, susret sa Rafaelom Nadalom, prvi put u karijeri. Dugo je teniser iz Sombora morao da čeka na okršaj sa brojem dva na svetu.

Imajući u vidu koliko mu je donelo ono finale Mastersa u Parizu 2017. kada je sa 77. skočio na 34. mesto, ali i koliko mu je i oduzelo godinu dana kasnije, kada je doživeo veliki pad na listi, uoči meča sa Nadalom se našalio:

"Pobrinuću se da ne igram finale! Bolje je igrati u četvrtfinalu", nasmejao se Krajinović.

To bi praktično značilo da bi trebalo da pobedi Nadala, pošto oni igraju meč osmine finala. Koliko god to bilo teško, raduje Filipova igra ove nedelje, pošto nije izgubio nijedan set do četvrtog kola. Kaže i da je u međuvremenu naučio da se nosi sa velikim igračima.

"Sada mi je mnogo lakše, imam više iskustva. Igrao sam protiv velikih igrača mnogo puta. Sada sam opušteniji. Pariz pre dve godine je bio uzbudljiv, od drugog kola sećam se kako nisam mogao da spavam zbog adrenalina. Ali to je bilo prvo takvo iskustvo. Sada je sve mnogo, mnogo bolje. Mogu bolje i da spavam", priznao je Filip.

Polufinalna pobeda nad Džonom Iznerom na tom turniru u Parizu je nešto čemu se često vraća. Kaže da je mnogo puta premotavao snimak tog taj brejka.

"Hiljadu puta sam gledao. Taj poslednji poen nikad neću zaboraviti, taj forhend viner. Taj meč gledam ponekad kada sam tužan. Toga ću se uvek sećati".

Uoči okršaja sa Nadalom nema straha.

"Znam da ako igram dobro mogu da budem opasan po bilo koga. Imam 27 godina. Igraću još dosta godina, nadam se da ću jednog dana opet biti u finalu. Nikad se ne zna", poručio je Krajinović.

U slučaju pobede nad Nadalom, Filp bi se vratio među sto najboljih na svetu i to na poziciju oko 80. mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve