Nova vest
Tenis

Subota, 09.03.2019.

21:38

Đere pobeđuje i u Kaliforniji, za osminu finala sa Kecmanovićem!

Laslo Đere je postao drugi teniser iz Srbije koji je izborio plasman u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đere pobeđuje i u Kaliforniji, za osminu finala sa Kecmanovićem!
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Đere, koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir posle odličnih rezultata u Brazilu, pobedio je u drugom kolu Italijana Gvida Andreocija sa 6:3, 6:4. Meč je trajao 87 minuta.

Laslo je osvojio u februaru titulu na turniru ATP serije 500 u Rio de Žaneiru, potom je igrao u polufinalu u Sao Paulu, a dobro je očigledno krenuo i u Kalifornijskoj pustinji.

On je tako zakazao dvoboj sa Miomirom Kecmanovićem, koji je nedugo pre toga završio pobedom meč sa Nemcom Maksimilijanom Mertererom, 6:3, 6:2.

Biće to njihov zvanično prvi okršaj na jednom ATP turniru i dobro je što će Srbija tako imati barem jednog sigurnog predstavnika među 16 najboljih.

U početnom setu, Laslo je poveo sa 4:0, da bi potom izgubio gem na svoj servis, ali mu to nije smetalo da uspešno završi set rezultatom 6:3.

U drugom setu, bilo je više uzbuđenja. Ponovo je teniser iz Sente prvi došao do brejka, u trećem gemu, ali je Italijan odmah uzvratio (2:2).

Konačno, Đere je načinio novi brejk u sedmom gemu, potom ga valorizovao osvajanjem gema na svoj servis, da bi na 5:4 odservirao za pobedu u plasman među 32 najbolja.

U narednu rundu prošao je i mladi Kanađanin Feliks Ože-Alijasim koji je eliminisao devetog nosioca i polufinalistu Melburna, Grka Stefanosa Cicipasa, 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve