Nova vest
Tenis

Subota, 09.03.2019.

21:15

Lekcija Martereru, Kecmanović u trećem kolu Indijan Velsa!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu. On je bio bolji od 99. tenisera sveta, Maksimilijana Marterera, 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Lekcija Martereru, Kecmanović u trećem kolu Indijan Velsa!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Veliku je sreću imao Miomir što se uošte našao na turniru. Izgubio je u poslednjem kolu kvalifikacija, ali onda je kao "srećni gubitnik" ušao u glavni žreb i to direktno na mesto petog nosioca, Kevina Andersona.

Teniser iz Južne Afrike je odustao od takmičenja zbog povrede lakta, tako da je Miomir uskočio na njegovo mesto, preskočio prvo kolo i potom u drugom pobedio Nemca Marterera posle tačno sat vremena igre.

U početnom setu, Miomir je načinio brejk u drugom gemu, potom je poveo sa 3:0 i tu prednost od jednog brejka je držao do kraja. Dobio je set sa 6:3 posle 27 minuta igre.

U drugom setu, još bolje izdanje. Opet je na startu, ali sada u prvom gemu, načinio brejk, potom poveo sa 2:0, da bi novi načinio u sedmom gemu sa 5:2, posle čega je rutinski odservirao za jednu od največih pobeda do sada.

Plasmanom u treće kolo, Kecmanović je zaradio 45 poena za ATP listu, ali što je interesantno, njegov naredni protivnik biće Laslo Đere koji je u dva seta pobedio Gvida Andreocija.

Masters u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 8,36 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve