Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.02.2019.

08:10

Triler, drama, epski meč – Kirjos posle tri sata pobedio Nadala! VIDEO

Rafael Nadal, drugi teniser sveta, poražen je posle tri sata i velike borbe od Nika Kirjosa, u drugom kolu ATP turnira u Akapulku.

Izvor: PT

Autor: PT

Triler, drama, epski meč – Kirjos posle tri sata pobedio Nadala! VIDEO
Photo by Hector Vivas/Getty Images

Fenomenalan meč priredili su Španac i Australijanac. Sve što tenis može da ponudi videli smo u Meksiku, a na kraju je KIrjosj slavio sa 3:6, 7:6 (2), 7:6 (6).

Posle prvog seta činilo se da će Nadal lako doći do pobede – bez većih problema ga je dobio, Kirjos se mučio i u jednom trenutku je i predaja meča bila veoma moguća.

Međutim, kako Nadal nije uspeo da napravi brejk u drugom seta, a pretio je, Nik je pronašao svoju igru i meč uveo u taj-brejk. Nadal nikada nije pobedio Kirjosa u 13. gemu, pa nije ni sada.

Španac je očajno krenuo, Australijanac je poveo sa 5:0 i sa velikih 7:2 došao do izjednačenja u setovima (3:6, 7:6 (2)).

Tokom trećeg seta gledali smo prilično ujednačenu igru sve do šestog gema. Rafa je imao čak tri uzastopne brejk lopte (0:40) i još dve posle toga jer nije uspeo te prvobitne da iskoristi.

Međutim, nije uspeo ni naredne dve. Kirjos se nekako izvukao i došao do 3:3. Igralo se gem za gem, nismo videli nijednu brejk loptu do kraja i ponovo se ušlo u taj-brejk.

Nadal je vodio sa velikih 6:3, što znači da je imao tri meč lopte. Ali, ni to mu nije bilo dovoljno. Kirjos dobija pet poena zaredom i posle tročasavne borbe dolazi do jedne od većih pobeda u poslednjih nekoliko godina.

Australijanac je tek 72. teniser sveta, oduvek ima problema sa mentalnom snagom, međutim možda će mu ovaj trijumf biti prekretnica. Kirjos se u narednom kolu sastaje sa Stanom Vavrinkom, dok Nadala od naredne nedelje očekuje Masters u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve