Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.02.2019.

17:18

Čilić: Mogu da osvojim još neki Grend slem

Hrvatski teniser Marin Čilić pričao je o očekivanjima za novu sezonu, ali i nastavak karijere.

Izvor: LN

Autor: LN

Čilić: Mogu da osvojim još neki Grend slem
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Čilić veruje da može da do kraja karijere napravi još neki veliki uspeh, kao što je bilo osvajanje US opena.

"Uvek pokušavam da sebe 'guram' ka osvajanju još titula. Ali, istina je da moram da napredujem kao teniser kako bih dostigao puni potencijal. Ko zna... Mogu da osvojim još jedan ili dva Grend slema, a možda i ne mogu. Ja ću se truditi da igram najbolje što mogu", rekao je Čilić pred početak turnira u Dubaiju.

Hrvatski teniser je objasnio zašto u ovom dobu teniseri igraju bolje kada uđu u četvrtu deceniju života nego što je to bio slučaj ranije.

"ATP radi odličan posao, a napredovala je i nauka u sportu. IMamo teretane blizu terena, svi turniri imaju veliki broj fizioterapeuta i to nam sve pomaže. Pre dva deset godina, kada napunite 30 spremni ste za penziju. Sada kada napunite 30 godina najbolje godine su tek pred vama. Tada vam se ne menja motivacija. Možda najbolje godine živote i tenisa tek dolaze", jasan je Marin.

Čilić je opravdao nešto sporiji početak ove sezone.

"Bio sam veoma zauzet krajem prošle sezone. Igrao sam u Londonu i finalu Dejvis kupa i nisam imao dovoljno vremena da se odmorim i pripremim za novu sezonu. Imao sam i probleme sa kolenom, ali se sada osećam dobro i nadam se da neću imati više ovih problema", dodao je Čilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve