Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.02.2019.

13:50

Đere prvi posle Novaka sa titulom sa turnira Serije ATP 500

Velikim trijumfom na turniru u Rio de Žaneiru, Laslo Đere je postao prvi teniser iz Srbije posle Novaka Đokovića sa trofejom Serije ATP 500 u singlu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere prvi posle Novaka sa titulom sa turnira Serije ATP 500
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Teniser iz Sente je u nedelju uveče zabeležio veliku pobedu pošto je u finalu nadigrao Feliksa Ože-Alijasima iz Kanade sa 6:3, 7:5.

Osim što je dobio 500 poena, koji su mu pomogli da ostvari skok sa 90. na 37. mesto ATP liste, Đere je zaradio i ček od 369.000 dolara.

Velika pobeda u Brazilu omogućiće Đereu da izbegne kvalifikacije za one najvažnije turnire, poput Mastersa i Grend slemova.

Đere, koji je na Australijan Openu izgubio u prvom kolu od Jevgenija Donskoja, tada je rekao kako nema sreće na turnirima u Australiji. Kada je govorio o planovima za nastavak sezone nije bio siguran da li će uopšte igrati na mini američkoj turneji.

"Posle Južne Amerike ćemo videti, možda zaigram u Indijan Velsu i Majamiju", rekao je tada Đere.

Pobeda u Riju u potpunosti može da promeni njeove planove. Sada ima mesto u glavnom žrebu, što nije bez značaja. Neće morati da troši energiju za mečeve u kvalifikacijama, tako da će biti svežiji za glavni turnir.

Osim toga, zanimljivo je da je Laslo prvi igrač iz Srbije još od Pekinga 2015. i Novaka Đokovića koji je uspeo da osvoji turnir Serije 500.

Đoković je od ukupno 73 trofeja u karijeri, 12 puta slavio na takmičenjima u Seriji 500 i to u četiri grada, Beču (1), Dubaiju (4), Pekingu (5) i Bazelu (2).

Koliko je uspeh Đerea bitan vidi se i na osnovu toga da ni nekada osmi teniser sveta, Janko Tipsarević nije uspeo da trijumfuje na turniru ove kategorije.

Janko je sve četiri titule osvajao na turnirima Serije 250. Bilo je to u Moskvi i Kuala Lumpuru 2011, u Štutgartu 2012. i Čenaju 2013. godine. Viktor Troicki tri, dva puta u Sidneju i jednom u Moskvi.

Filip Krajinović i Dušan Lajović još čekaju na svoje prvence na najvažnijim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve