Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.02.2019.

10:20

Đere: Titulu ću slaviti kad se vratim u Srbiju

Laslo Đere je posle trijumfa na turniru u Rio de Žaneiru napravio veliki skok na ATP listi sa 90. na 37. mesto.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere: Titulu ću slaviti kad se vratim u Srbiju
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Osvojio je velikih 500 poena i sada može mirno da krene u nastavak sezone u koji će svakako ući sa ogromnim samopouzdanjem.

Momak iz Sente je konačno potvrdio klasu i procene stručnjaka da se radi o jednom od talentovanijih igrača u svojoj generaciji. U intervjuu po osvajanju titule priznao je da mu je laknulo što je konačno osvojio važan trofej.

"Srećan sam što sam osvojio prvu titulu, pogotovo što je došla na turniru iz serije 500. Bio je to izuzetan dan u mojoj karijeri, životu. Bio sam nervozan pred početak meča jer sam znao da me čeka odličan rival. Bilo je naporno i fizički i psihički", izjavio je Laslo.

On je priznao da je uvek imao problema na startu sezone i otuda mu ovaj trofej mnogo znači.

"Nikada nisam bio dobar početkom sezone. Poslednje dve godine sam gubio osam ili devet mečeva u nizu. Nisam bio zabrinut kada sam došao i Rio, jer je tek sredina februara. Bio sam razičaran kada sam video žreb, jer je Dominik Tim bio moj prvi protivnik. Ipak, verovao sam da mogu do pobede. Nekada pobedite favorita na početku i do vas onda nosi do kraja nedelje. Tako je bilo i meni. Momenti u kojima slavite pobedu nad igračem koji je među najboljim na svetu, to je razlog zbog kojeg sam život posvetio ovom sportu. Znači mi mnogo i sigurno sam stekao značajno iskustvo."

Lasla su pitali i da li mu je poruku ili neki savet dao najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"Odlično se poznajemo i uvek popričamo kada smo zajedno na nekom turniru. On igra najveća takmičenja, što u mom slučaju nije uvek bilo, tako da u poslednje vreme nismo imali prilike da duže budemo zajedno. Poslao mi je poruku kada sam ušao među sto najboljih, i zvao me je da igramo zajedno u dublu u Dubaiju u periodu kada nisam bio ni blizu Top 100. On je sjajan momak i velika inspiracija za sve nas", dodao je Đere.

Pitali su ga i kako će proslaviti titulu.

"Nisam planirao ništa po tom pitanju. Znam da ću slaviti sa trenerom (Boris Čonkić) jer je on tu. Možda ću konačno bataliti pastu, pirinač i piletinu koja mi je bila na meniju poslednjih desetak dana. Možda čaša vina, slaviću kad se vratim kući u Srbiju sa porodicom i prijateljima", otkrio je Đere.

Laslo je pomalo stidljiv momak, tako da je enigma za mnoge na ATP turu.

"Volim da čitam, kada mi vreme dozvoli odem i do bioskopa. Volim da provodim vreme sa devojkom kad god je moguće. Obožavam da pravim kolače i peciva kad imam vremena. Bravim odlične braunije, buhtle sa cimetom i čips, ali generalno volim da eksperimentišem", orkrio je teniser iz Sente.

Neizbežna su bila pitanja i ko su mu bili teniski uzori.

"Voleo sam da gledam Endija Rodika zbog njegovog sjajnog servisa. U sobi imam poster Gustava Kuertena kada je osvojio pehar na Rolan Garosu. Oduvek sam se ugledao na Janka Tipsarevića, Viktora Troickog i Novaka Đokovića kada su počinjali".

Prati i druge sportove.

"Sećam se kada je otac gledao NFL meč pre par godina, igrali su Sijetl i Nju Orleans. Svidelo mi se kako se Sijetl borio i od tada ih redovno pratim. Gledam stalno snimke njihovih mečeva. Kada je reč o NBA, ranije sam navijao za Čikago zbog Dvejna Vejda, sada sam uz majami jer je on tamo. Znam da mu je ovo poslednja sezona, tako da ne znam šta ću raditi kad se on povuče", nasmejao se Đere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve