Džudi Mari: Ništa nije gotovo, Endi može da se vrati tenisu

Britanac Endi Marej, koji se oporavlja od operacije kuka, ima velike šanse da se vrati tenisu, smatra njegova majka Džudi Mari.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Mari je pre dve nedelje imao operaciju kuka, koji ga dugo muči i zbog kojeg je najavio mogući kraj karijere najkasnije do Vimbldona, ali Džudi veruje da karijera nekadašnjeg najboljeg tenisera sveta još nije gotova.

"Mislim da još uvek ništa nije gotovo. Niko još uvek ne zna. Ono što znam da bi Endi učinio sve što je moguće da sebi stvori šansu da ponovo igra. Mislim da može ponovo da igra, ali takođe mislim da je on svestan da postoji mogućnost da do toga ne dođe", rekla je Džudi Mari za agenciju AP.

Ona dodaje da Endi mora da razmišlja i o životu posle teniske karijere.

"Endi je pametan momak, ima razna interesovanja i posle tenisa može da se bavi mnogim stvarima. On ima mladu porodicu, mora da razmišlja o kvalitetu svog života do samog kraja. Ono što je najvaznije jeste da se posle 20 meseci oslobodio bola", izjavila je Džudi.

Mari je u svojoj karijeri dva puta bio šampion Vimbldona, a 2013. godine postao je prvi Britanac koji je posle 77 godina osvojio titulu na terenima Ol Ingland kluba.

Bio je i šampion US opena, a u svojoj kolekciji ima i dva olimpijska zlata osvojena u Londonu 2012. i Rio de Zaneiru 2016. godine.

Na prvom mestu ATP liste proveo je 41 nedelju.