Nova vest
Tenis

Sreda, 20.02.2019.

08:09

Đereov čas 8. teniseru sveta za najveću pobedu u karijeri! VIDEO

Laslo Đere, srpski teniser, ostvario je najveću pobedu u karijeri pobedivši Austrijanca Dominika Tima u prvom kolu Rio de Žaneira.

Izvor: LN

Autor: LN

Đereov čas 8. teniseru sveta za najveću pobedu u karijeri! VIDEO
Photo by Buda Mendes/Getty Images

Đere je na turniru iz serije 500 bio bolji od Tima lakše nego što su očekivali i njegovi najoptimističniji navijači – 6:3, 6:3 – posle samo sat i 19 minuta igre.

Tim je bio prvi koji je oduzeo servis rivalu na meču, ali je Đere ekspresno uzvratio istom merom. Do drugog dela prvog seta nije bilo preterano teških gemova za servere, sve do 4:3, kada je srpski teniser fantastično riternirao i zasluženo došao do brejka, a zatim i seta.

Drugi set je počeo isto kako je završio prvi, brejkom. Đere je dominirao protiv osmog tenisera sveta i prvog nosioca turnira u Riju, te napravio i dodatni brejk.

Dominik je uspeo da se vrati u meč i oduzme servis Laslu na 5:2, ali je u svom narednom servis gemu izgubio sva četiri poena i pretrpeo neočekivani poraz, koji je ipak bio veoma zaslužen.

Tim je turnir u Rio de Žaneiru osvojio 2017. godine, dok je Đere pobedom i plasmanom u drugo kolo obezbedio poboljšanje plasmana za 11 mesta, na 79. mesto, za sada. Ovo je, inače, Đereova najveća i jedina pobeda nad Top 10 teniserom u karijeri, a prethodno mu je najdraža uspomena bila pobeda nad Fernandom Verdaskom i plasman u polufinale turnira u Budimpešti 2017. godine.

U drugoj rundi Srbin se sastaje sa najverovatnije Japancem Tarom Danielom, koji je pred prekid zbog kiše imao prednost od 4:1 u trećem setu protiv domaćeg tenisera Sejbota Vajlda.

Turnir serije 500 u Riju se igra na šljaci, nagradni fond je 1.937.740 dolara, a titulu brani Argentinac Dijego Švarcman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d