Nova vest
Tenis

Subota, 16.02.2019.

13:17

Kris Evert: Novak je igrao vanserijski u Melburnu

Bivša broj jedan Kris Evert veliki je obožavalac Rodžera Federera, ali nije sigurna da će Švajcarac uspeti da ostane igrač sa najviše Grend slem pehara.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kris Evert: Novak je igrao vanserijski u Melburnu
Photo by Julian Finney/Getty Images

Evertova, koja je nekada vodila velike bitke sa Martinom Navratilovom, kaže da Federer jedino može da se nada peharu na Vimbldonu.

"Niko nije u stanju tako da me rasplače kao Rodžer. Nema nikog kao što je on. Mislim da će biti još bolji", izjavila je Amerikanka.

Osvajačica 18 Grend slem pehara kaže da pred ovako inspirisanim Đokovićem i Nadalom, teško da će Federer izdržati i ostati na čelu sa 20 največih titula.

"Veliki sam Rodžerov navijač, ali nisam optimista da će osvojiti još koji Grend slem osim ako to ne bude Vimbldon. Poeni su kraći, servis i snažni udarci igrajku veliku ulogu", dodala je Kris.

Ona ima veliki respekt i prema svetskom broju jedan, Novaku Đokoviću.

"Nikada nisam videla igrača sa takvim mentalnim fokusom, sa toliko tečnom igrom i posveženosti onom što radi. Čak je bolji i od Rafaela Nadala koji je uvek na sto odsto u tim kategorijama. Ukoliko Novak bude imao još dve ili tri ovakve godine, mislim da može da prestigne i Rafu u Rodžera po broju najvećih titula", zaključila je Kris Evert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve