Nova vest
Tenis

Subota, 16.02.2019.

11:46

Nadal: Finale Melburna? Dobro je i to

Drugi teniser sveta, Španac Rafael Nadal smatra da je bez obzira na poraz u finalu Australijan Opena dobro započeo sezonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Finale Melburna? Dobro je i to
(Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Nadal, koji je posle kraćeg odmora na Majorci počeo da trenira, kaže da sve ide po planu.

Njaga u skorije vreme očekuje nastupo na turniru u Akapulku, a u ponedeljak će u blizini Kankuna otvoriti i ogranak svoje teniske akademije.

"Idem u Akapulko. To je raspored koji mi je u prošlosti donosio dobre rezultate. Spreman sam da se takmičim. Izgubio sam od Novaka Đokovića u finalu Australijan Opena i to na način na koji nisam želeo. Međutim, dobro je da sam sezonu počeo borbom za titulu", rekao je Rafa.

On je prokomentarisao o to što će Španije od 18. do 24. novembra na finalnom turniru Dejvis kupa biti u teškoj grupi sa Rusijom i Hrvatskom.

"Grupa u kojoj smo sa Hrvatskom i Rusijom je teška. U Dejvis kupu nema lakog protivnika, ali mislim da je Rusija najteži rival kojeg smo mogli da dobijemo. Ne možemo da budemo zadovoljni, ali mislim da ne mogu ni oni", zaključio je Nadal.

Posle Akapulka, svetski broj dva ima plan da se takmiči na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve