Nova vest
Tenis

Petak, 15.02.2019.

12:38

Pike otkrio: I Mesi zagrejan da se uključi u tenis!

Fudbaler Barselone Đerar Pike, koji je jedan od osnivača grupacije "Kosmos", otkrio je da nije jedini iz Barselone koji je zaljubljen u tenis.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pike otkrio: I Mesi zagrejan da se uključi u tenis!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

"Kosmos" grupacija je investitor novog ciklusa Dejvis kupa koji se ove sezone igra po novom formatu.

Prvi put će završni turnir biti održan kao jednonedeljno takmičenje na kojem će se takmičiti 18 reprezentacija. Pike, koji je od početka bio aktivan u želji za promenom formata takmičenja, objasnio je da je pored njega u celoj priči i Lionel Mesi.

"Mesi je o svemu veoma informisan. On zna više o ovome jer je i sam uključen u projekat Kosmosa. On je partner, deo naše Kosomos porodice, voli tenis. Znamo se od kako je došao u klub i oduvek sam sa njim delio svoja razmišljanja. Voli da bude deo svega i to iskreno i želi", izjavio je Pike prilikom žreba grupa za turnir u Madridu.

Među onima koji su takođe uključeni u ceo projekat, koji za cilj ima da finansira takmičenje u trajanju od 25 godina, je i tajkun Lari Elison, jedan od najbogatijih ljudi sveta, kao i Japanac Hiroši Mikitani.

Završni turnir igra se u Madridu od 18. do 24. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve