Nova vest
Tenis

Utorak, 12.02.2019.

12:41

Zašto je otišao Bajin: Teniski svet šokiran odlukom Osake

Poput ostatka javnosti, teniserka Lindzi Devenport šokirana je odlukom šampionke Ozi opena Naomi Osake da prekine saradnju sa trenerom Sašom Bajinom.

Izvor: J.L.

Autor: J.L.

Zašto je otišao Bajin: Teniski svet šokiran odlukom Osake
Foto: Getty Images

"Pravi je šok. Tek što je osvojila dva gren slema. Počeli su da rade zajedno u decembru 2017. i tokom ovog perioda, Osaka je samo napredovala", izjavila je nekadašnja prva teniserka sveta.

"Uzimajući u obzir Osakine rezultate, ovo je veoma neprijatno iznenađenje", zaključila je Devenport.

Prva teniserka sveta ovojila je Ju-Es i Ozi Open uz pomoć srpskog trenera koji je ubrzo postao prava enigma za svetske medije.

Iako relativno nepoznato ime na našim prostorima, Saša Bajin je sarađivao sa Serenom Vilijams, Viktorijom Azarenkom i Karolinom Voznijacki.

Za kratko vreme od nesigurne devojčice je Osaku pretvorio u osvajačicu gren slemova. Upravo je njegovo iskustvo u radu sa Serenom bilo ključno pri Osakinoj pobedi nad idolkom iz detinjstva.

Definitivan razlog propasti uspešne saradnje nije poznat, mada se najglasnija pretpostavka odnosi na faktore novčane prirode.

Mlada teniserka mu se zahvalila tvitom, dok je i on potvrdio da više neće biti u stručnom štabu prve igračice sveta, na istoj društvenoj mreži.

"Želela bih da se zahvalim Saši na radu i poželim mu sve najlepše u budućnosti".

"Hvala ti, Naomi. I ja tebi želim sve najbolje. Bilo ludo. Hvala ti što si mi dala priliku da budem deo ovoga", odgovorio je Bajin.

Između spekulacija o nenadanom otkazu, javljaju se i opcije potencijalnih saradnji za Najboljeg trenera 2018. u izboru WTA, koji se nije dalje oglašavao u medijima, niti na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve