Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.02.2019.

10:44

Vajda: Rod Lejver mi je rekao – "Ne brini, Novak će osvojiti titulu"

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, pričao je o uspehu svog štićenika na prvom Grend slemu sezone.

Izvor: LN

Autor: LN

Vajda: Rod Lejver mi je rekao –
Photo by Julian Finney/Julian Finney/Getty Images

Đoković je lako došao do titule na Australijan openu i osvojio treći Grend slem u nizu.

Vajda je u Melburnu upoznao legendarnog Roda Lejvera i otkrio šta mu je čovek po kojem je nazvan glavni teren Australijan opena rekao za Novaka.

"Bila mi je čast da upoznam Roda Lejvera. Par dana pre (nego što je Novak osvojio titulu) mi je prišao i čestitao mi na mom radu sa Novakom i rekao mi: 'Ne brini, osvojiće titulu'. Divim se njegovoj generaciji, oni su bili džentlmeni i na terenu i van njega. Lejvera poštujem kao igrača i kao čoveka. Novaka, naravno, motiviše to da osvoji kalenaderski Grend slem. Ako bude dobro igrao, što da ne? Osvojio je Australijan open, tako da je on jedini kome to može da pođe za rukom ove godine", rekao je Vajda za "Šport.sk".

Slovak kaže da je Đokoviću najnaporniji meč bio protiv Medvedeva, koji je srpski teniser odbio 3-1, ali da mu je taj duel i pomogao.

"Mučio se protiv jakih igrača kao što su Conga, Šapovalov, Medvedev i Nišikori. Bio je malo nervozan i morao je da se smiri kako bi pobedio. U polufinalu i finalu je bio dominantan. BIo je 'gladan' pobeda i veoma zadovoljan nakon njih. Najteže je bilo tokom tročasovnog meča sa Medvedevim, koji se završio posle ponoći. Tu je bilo mnogo fizički iscrpljujućih razmena od preko 40 udaraca, ali taj meč mu je i pomogao", jasan je Vajda.

Vajda je komentarisao o tome da na turnirima širom sveta ljudi u glavnom ne navijaju za tenisere iz Srbije i Hrvatske.

"Grend slem turniri se prethodnih 100 godina održavaju u Velikoj Britaniji, SAD, Australiji i Francuskoj. Oni ne vole što igra toliko tenisera iz celog svet. Tenis ne igraju samo Britanci, Amerikanci i Australijanci. To je svetski sport, sve zemlje su naučile da ga igraju, ali oni će zauvek navijati za svoje idole", dodao je Novakov trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve