Nova vest
Tenis

Petak, 08.02.2019.

16:09

"Teško je zamisliti tenis bez Rodžera, Rafe i Serene"

Patrik Muratoglu, teniski trener, pričao je o stanju svetskog tenisa što u muškom, što u ženskom delu tog sporta.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Michael Dodge/Getty Images

Francuski teniski stručnjak trenutno radi sa Serenom Vilijams, jednom od najbolji teniserki svih vremena.

Muratoglu je upredio svoju štićenicu sa velikanima muškog dela tenisa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Serena (Vilijams) se vratila na Grend slemove. Već je je osvojila 23 i želi da obori rekord. Udala se, dobila čerku i i dalje ima taj teniski žar. Kao i što je slučaj sa ostalim velikim šampionima, biće tužan dan kada se ona penzioniše. Zamislite muški tenis bez Rodžera Federera ili Rafaela Nadala... Biće isto kada oni odu. Teško je zamisliti tenis bez ikona kao što su oni i kao što je Serena u ženskom tenisu, zbog svoje igre i ličnosti", rekao je Muratoglu za "Eurosport".

Francuski stručnjak je uz Serenu dodao i veliku zvezdu ruskog tenisa među one najveće u tom sportu.

"Ženski tenis ima dve velike zvezde - Serenu Vilijams i Mariju Šarapovu. Kada Marija igra, stadionu su prepuni jer je ona superzvezda. Ipak, ona je prilikom svog povratka tenisu doživela nekoliko povreda i osvojila tek neke manje turnire", dodao je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve