Nova vest
Tenis

Sreda, 02.01.2019.

15:00

Novak posle dosta muke sa Fučovičem stigao do četvrtfinala Dohe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale na turniru u Dohi.

Izvor: MLJ, ZK

Autor: MLJ, ZK

Novak posle dosta muke sa Fučovičem stigao do četvrtfinala Dohe
Getty images

Srpski igrač je posle velike borbe pobedio 36. tenisera sveta, Mađara Martona Fučoviča, 4:6, 6:4, 6:1 u meču koji je trajao 123 minuta.

Tako je posle pobede nad Damirom Džumhurom, bio bolji od još jednog tenisera iz komšiluka, ali bio je to sasvim drugačiji meč u odnosu na onaj prethodni.

Za razliku od duela sa Džumhurom, Novak nije imao lagan posao u meču sa 36. teniserom sveta. Možda to i nije tako loše, početak je sezone, treba ući u ritam, a svaki ovakav test velika je stvar kako bi se videlo u kakvoj je formi Novak pred početak prvog grend slem turnira sezone, Australijan Opena.

Mora se odati priznanje u Fučoviču, nekadašnjem juniorskom broju jedan. Odigrao je odličan meč, dok je imao snage i koncentracije, mučio je Novaka, terao ga da se pomuči i preznoji bukvalno za svaki poen

Ipak, na kraju, iskustvo Đokovića došlo je do izražaja, a Fučovič nema za čim da žali, pokazao je da je u odličnom ritmu započeo sezonu i da je maksimalno spreman.

U prvom i do finiša drugog seta, činilo se da Đoković jednostavno ne može da pronađe slabost u igri rivala. Pogađao je Marton linije, diktirao ritam, uspevao je bukvalno sve da vrati u teren. Kao da je sa druge strane terena Đoković imao zid, ništa nije prolazilo.

Prvi set Fučovič je dobio tako što je napravio brejk u devetom gemu, potom je odservirao za set i tako stigao do vođstva u meču.

Nije izgledalo da će Fučovič popustiti ni tokom drugog seta. Novak je uspevao da dobija gemove na svoj servis, ali ne i da oduzme servis protivniku. Tako je bilo sve do 5:4 za Novaka, kada je konačno uspeo da slomi otpor protivnika i dođe do brejka, ujedno i seta - 1:1.

Psihološki, bilo mu je mnogo lakše posle toga da igra. Njegova igra krenula je uzlaznom linijom, suprotno se dogodilo da Martonom, počeo je da greši, da promašuje i Novak je za tili čas uz dva brejka stigao do velikih 4:0.

Istina, uspeo je Fučovič da uzvrati brejkom za 4:1, ali nije mu Novak dozvolio da se ponada da će se vratiti u meč. Dobio je ekspresno naredna dva gema i tako stigne do nove pobede i plasmana među osam najboljih na turniru u Kataru.

Njega u četvrtfinalu očekuje susret sa pobednikom meča između Andreja Rubljova i Nikoloza Basilašvilija.

Tekstualni prenos meča mogli ste da pratite u našem LIVE blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve