Nova vest
Tenis

Sreda, 12.12.2018.

17:01

Pike: Sa Novakom imam korektan odnos, on brani interes igrača

Fudbaler Barselone Đerar Pike, jedan od osnivača grupacije "Kosmos", sponzora novog formata Dejvis kupa, kaže da Novak Đoković odlično brani interes igrača.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pike: Sa Novakom imam korektan odnos, on brani interes igrača
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Pike, koji je u opširnom intervjuu za "Ekip" rekao kako veruje da reformisani Dejvis kup ima budućnost, potvrdio je ima dobar odnos sa prvim teniserom sveta.

Novak je proletos rekao kako je za promene u dejvis kupu, ali je kasnije kritikovao to što će se turnir igrati krajem novembra, praktično stavši na stranu ATP kupa, takmičenja koje će biti organizovano tokom januara.

"Imam dobar odnos sa Novakom Đokovićem . on je predsednik borda igrača ATP i štiti interes svojih kolega, što je sasvim normalno. Prvi put smo se sreli pre dve godine na Mastersu u Londonu i oduvek sam pokušavam da budem otvoren u razgovorima sa njim, jer jedino tako nešto može da funkcioniše. Mislim da su njegove ideje slične našima i moja namera nije da se projekat svede na nešto što je predmet razgovora između Novaka i mene, jer je to u stvari diskusija između ITF i ATP. Mi u "Kosmosu" smo partneri ITF i naša uloga je da učinimo sve da do sporazuma dođe", rekao je Pike.

Mnogoi igrači su ove jedeni izrazili nezadovoljstvo predloženim promenama u terminu i zbog promene formata takmičenja, praktično najavivši da nemaju nameru da igraju na premijernom turniru u Madridu u novembru 2019.

"Igrači se bore za svoje interese, mi želimo samo da pojednostavimo sve. rilagodili smo se, promenili format i umesto što se igra četiri nedelje u godini, sve smo skratili na dve nedelje. Imamo podršku Rafaela Nadala, Dominika Tima, Marina Čilića. Ima i onih koji su za dva takmičenja, neki opet imaju drugačije solucije. Imamo preko 200 igrača i svako ima svoje mišljenje. Nešto mora biti žrtvovano, pa i igrači moraju da učine isto", dodao je Pike.

Štoper Barselone nije želeo da otkrije dokle su stigle konsultacije sa ITF i ATP.

"Ne možemo da objavimo sve detalje jer još nismo postigli sporazum, ali mogu da kažem da smo bliži konačnom rešenju nego što smo bili pre ATP tur finala u Londonu. U svakom slučaju, Dejvis kup će se igrati tokom dve nedelje, tako da ATP ima dve nedelje više u svom kalendaru. Razmatrali smo mogućnost dodele poena u Dejvis kupu, kao što će ATP kup dodeljivati 750 poena pobednicima. Naš nagradni fond biće 20 miliona dolara za svetsku grupu. Radimo na tome da se dogovorimo za godnu, dve, tri. Moramo zadržati dejvis kup jer je to srce ITF i tenisa uopšte", zaključio je fudbaler Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve