Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.12.2018.

09:13

"Mari želi da ostvari ono što je Đoković ove godine"

Džon Mekinro, bivši američki teniser, pričao je o povratku najboljeg britanskog tenisera Endija Marija i poredio ga sa najboljima na svetu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Mari internzivno trenira ne bi li se što bolje spremio za novu sezonu.

Mekinro ima predviđanja za Endija, što se tiče naredne sezone, i veruje da on i dalje može dosta toga da ostvari, ukoliko bude potpuno zdrav.

"On je mogao da bude jedan od najboljih tenisera u poslednjih deset godina, mogao je da osvaja Slemove, pre svega jer je fantastičan atleta. Ako igra na 100 odsto, ili barem blizu toga, očekujem da se nađe u Top 10 u narednih šest do devet meseci. Ali, ako bude bio na 80 odsto, on postaje totalno druga osoba. Moramo da gledamo na to šta je Federer radio sa 36, da sagledamo situaciju i sa Nadalom", rekao je Mekinro za "Daily Mail".

Amerikanac je pričao i o Novaku Đokoviću, te došao do zaključka šta Mari misli o njemu.

"Đoković je, odjednom, bio stari Đoković ove godine, tako sam siguran da on (Mari) njega gleda i misli: 'Trebalo bi ja da uradim tako nešto ove godine'. Siguran sam da Endi gleda njih trojicu (Novak, Rodžer, Rafa) i misli da bi trebalo da postigne nešto slično tome što su postigli oni", dodao je bivši američki teniser.

Mari se, posle duže pauze, vratio tenisu sredinom ove sezone, ali nije uspeo da je "izgura" do kraja. On bi 2019. trebalo da počneo turnirom u Brizbejnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve