Nova vest
Tenis

Sreda, 05.12.2018.

10:30

Mari sa zaštićenim renkingom na Australijan Openu

Endi Mari će na prvom grend slemu sezone Australijan Openu igrati pod zaštićenim renkingom, a učešće je potvrdila i Serena Vilijams.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mari sa zaštićenim renkingom na Australijan Openu
Photo by Julian Finney/Getty Images

Britanski teniser koji je trenutno na 259. mestu ATP liste, nije igrao još od turnira u Šenženu u septembru.

Njemu je po pravilu o zaštićenom renkingu dozvoljeno da sa starim plasmanom (drugo mesto) nastupi na devet turnira počevši od dana povratka na teren, što je za njega bio 11. jun. Endi je od tada igrao na šest turnira, ali bez većih uspeha.

Bez obzira na sve, Mari prema pravilima neće biti nosilac na Australijan Openu.

Takođe, direktor turnira Kreg Tili je potvrdio da će posle dve godine u Melburnu zaigrati i šampionka iz 2017. godine, Serena Vilijams.

"Serena Vilijams, koja je trenutno na 16. mestu vratiće se po prvi put posle 2017. kada je osvojila turnir iako je bila u osmoj nedelji trudnoće", rekao je Tili.

Titulu će braniti Rodžer Federer i Karolina Voznjacki, a prvi nosilac u muškom singlu biće Novak Đoković.

"Posle neverovatnog drugog dela sezone, Novak će u Melburn svakako doći pun samopouzdanja. On je ljubimac publike i obožava da igra na našem turniru", poručio je direktor Australijan Opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve