Nova vest
Tenis

Sreda, 05.12.2018.

08:45

Novak: Bilo je sjajno vratiti se na vrh u 2018.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvrnuo se na dešavanja u protekloj sezoni u kojoj je prešao put od 22. do prvog mesta na ATP listi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Bilo je sjajno vratiti se na vrh u 2018.
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Đoković je u videu za zvanični sajt ATP tura pričao o najbitnijim momentima u 2018. godini u kojoj je osvojio četiri titule.

"To što sam ušao u istoriju sporta koji volim svim srcem mi mnogo znači. U februaru sam imao operaciju, skor od šest pobeda i šest poraza, nisam igrao tako dobro. Pokušavao sam da držim u kordinaciji telo i um i sve ono što se dešavalo posle operacije. Sezona turnira na travi je bila katalizator promena", izjavio je srpski teniser.

Leto mu je donelo veliku radost. Posle osvajanja Vimbldona, stigao je i dugo željeni trofej u Sinsinatiju kojim je kompletirao takozvani "Zlatni masters", što znači da ima barem po jednu osvojenu titulu na svih devet turnira Serije 1.000.

"Dugo vremena sam se pripremao za to osvajanje trofeja u Sinsinatiju. Tamo sam imao veliki izazov, susret sa Rodžerom Federerom, on je najuspešniji igrač u istoriji tog turnira. Izgubio sam od njega dva ili tri finala tamo. Osvojio sam turnir i preskočio i tu veliku prepreku. Drago mi je što sam to uradio, bio je to veliki dan za mene. Imao sam veliku podršku sa tribina, bilo je lepo biti tamo u tom trenutku", priznao je Novak koji je posle toga osvojio i US Open i masters u Šangaju.

Na kraju, priznao je da ni sam nije očekivao da se sve tako brzo okrene u njegovu korist.

"Da ste mi pre četiri ili pet meseci rekli da ću na kraju biti u ovoj poziciji, prvi na listi, sa dva osvojena Grend slema i Sinsinatijem, ne bih verovao. Bili je sjajno ostvariti sve to. Možda je sve delovalo pomalo nestvarno, ali srećan sam što se sve tako dogodilo", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve