Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.12.2018.

12:38

"Nadal je neverovatan, tenis više neće imati nekog kao što je on"

Španski teniser David Ferer pohvalno je pričao o svom sunarodniku Rafaelu Nadalu.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Ferer ima 36 godina i uskoro će se povući sa ATP tura, tačnije početkom sledeće sezone.

Iskusni Španac je pohvalio nešto mlađeg Nadala rekavši da ga je on učinio boljim teniserom.

"Rafa me je činio boljim igračem iz dana u dan. On je neverovatan. Sigurno nećete imati još jednog tenisera kao što je on i u njemu morate da uživate dok možete. Biće još dobrih igrača i mogu da kažem da ćete imati novog Ferera, ali ne i Nadala, izjavio je Ferer za Marku.

Ferer je pričao i o Dejvis kupu, koji od naredne sezone menja format.

"Mislim da je promena dobra, to je odličan projekat i pitanje je vremena kada će steći veći uticaj na teniski svet, ali datum odigravanja mora da se promeni. Igraće se na kraju godine kada je većina tenisera veoma umorna. Stari format je imao tri ili četiri vikenda, što je bilo previše i što nije bilo realno da svi teniseri igraju tokom jedne kalendarske godine", jasan je Ferer.

U međusobnim okršajima dva Španca vodi mlađi – Rafa je Davida pobedio 25 puta, a pretrpeo samo šest poraza, iako smo u većini njihovih duela videli velike borbe do poslednjih atoma snage.

Ferer je trenutno 126. teniser sveta i tokom 2018. je ostvario samo devet mečeva na ATP turu, uz 18 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve