Nova vest
Tenis

Utorak, 20.11.2018.

11:17

"Federer bez Grend slema, nove epizode u rivalstvu Novaka i Rafe"

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, smatra da Rodžer Federer neće biti u stanju da u narednoj sezoni poveća broj Grend slem trofeja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Švajcarac je ove sezone bio najbolji u Australiji, Nadal je pobedio u Parizu, a Novak Đoković na Vimbldonu i US Openu.

Srpski teniser se tako vratio na prvo mesto ATP liste, međutim, Toni Nadal sumnja da će Federer u 38. godini biti u stanju da se nosi sa mlađima.

"Ponovo su Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal završili na vrhu ATP liste, osvojili su i najveće turnire u sezoni. Zbog tih trijumfa, ali i visokog kvaliteta igre, ostavili su poklonike tenisa u uverenju da će posle njihovog povlačenja, kad god ono bude, ostati praznina.Godina je počela Federerovim trijumfom u Australiji, usledila je Nadalova odlična igra na šljaci, što je kulminiralo 11. titulom na Rolan Garosu. Sve je ukazivalo na to da će Rafa završiti sezonu na prvom mestu, ali ponovo su ga omele povrede", poručio je iskusni teniski stručnjak.

On je potom odao priznanje Đokoviću na odličnim igrama u 2018.

"Ovu sezonu ćemo pamtiti po povratku Đokovića na nivo na kojem je bio pre nekoliko godina. Sećate se da sam sumnjao u to. Znao sam da njegov povratak zavisi samo od njegove želje. Imao je spektakularnu drugu polovinu sezone, osvojio je Vimbldon, Sinsinati, US Open i Šangaj. Zaslužio je da bude na prvom mestu ATP liste", dodao je Nadal.

On je potom prešao na Federera i očekivanja od Švajcarca za narednu sezonu.

"Šta možemo da očekujemo od 2019. godine? Teško mi je da pomislim da će Federer da osvoji još neku Gren slem titulu. Ne kažem to zbog njegove igre, već zbog otežavajuće okolnosti da se igra na tri dobijena seta. Ovo kažem iako me je Federer u nekim ranijim prilikama iznenadio svojom svežinom".

Kada je reč o mladim teniserima, poručio je da moraju mnogo da napreduju.

"Mladi su nastavili da napreduju. Razumem da su mnogi od nas videlio definitivnu konsolidaciju igrača poput Zvereva i Tima, mada iz očiglednih razloga želim da se to dogodi kasnije. Nove generacije su u svim sportovima nadmašile rekorde prethodnika. Majkl Felps je potukao rekorde Iana Torpa, Jusein Bolt ona vremena koja su postizali Karl Luis i Ben Džonson. Sumnjao sam i da će mladi igrači moći da nadmaše igru Federera na travi, Đokovića na brzim podlogama, Rafe na šljaci. I imao sam taj utisak da će do smene snaga doći pre svega što će oni najstariji otići pre nego što že ih ovi mlaši potisnuti. Ne želim da ovo zvuči kao nedostatak poštovanja za mlađe, jer zaista ne osećam tako nešto", poručio je Toni.

Za kraj, ostavio je ono naslađe.

"Finale u Londonu me je nateralo da raszmislim o svemu. Verujem da će se Rafa u potpunosti oporaviti fizički i osećam da ćemo gledati nove epizode u njegovom rivalstvu sa Đokovićem, dok generalno, očekujem da mlađe generacije budu više uključene u bitke za trofeje", zaključio je španski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d