Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.11.2018.

21:50

L'Ekip predviđao: Dimitrov prvi, Đoković peti, Rodžer i Rafa van Top10

Francuski portal L'Ekip je pre pet godina dao svoje predviđanje o tome ko će se nalaziti među deset najboljih tenisera sveta na kraju 2018. godine.

Izvor: LN

Autor: LN

L'Ekip predviđao: Dimitrov prvi, Đoković peti, Rodžer i Rafa van Top10
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Pet godina kasnije možemo zaključiti da su Francuzi "debelo" pogrešili kod maltene svih igrača kojima su predvideli završetak 2018. u Top 10.

L'Ekip je tada mislio da će Grigor Dimitrov ostvariti svoj puni potencijal i biti najbolji teniser sveta, ali su još više pogrešili misleći da će ga na drugom mestu pratiti Benoa Per.

Grigor je, posle najbolje godine u karijeri, odigrao izuzetno lošu 2018. i završio je na 19. mestu ATP liste, dok je Per tek na 52. poziciji.

Treće mesto bilo je rezervisano za Endija Marija, koji je trenutno 260. teniser sveta, ali tu ne možemo zameriti Francuzima jer su Marija unazadile velike povrede.

Iza Marija predvideli su Miloša Raonića, trenutno 18. na planetu, a Novak Đoković našao se tek na petoj poziciji. Kao što znate, Novak je trenutno prvi i tako će biti još neko vreme.

Sa Keijem Nišikorijem su bili blizu, s obzirom da su mu predvideli šesto mesto, a on je trenutno devet, dok su sa ostalom četvoricom u potencijalnom Top 10 baš, baš omanuli.

Sedmo mesto, prema L'Ekipu, trebalo je da zauzima Bernard Tomić (83), osmo Ernests Gulbis (95), deveto Jerži Janović (bez renkinga) i deseto Džek Sok (106).

Ipak, najveću grešku francuskog portala moramo ostaviti za kraj. Rafael Nadal i Rodžer Federer, trenutno drugi i treći teniseri sveta, izostavljeni su iz najboljih deset. Možda ne čudi što su Francuzi izostavili Rodžera, s obzirom da je malo ko očekivao da on igra ovoliko dobro u 38. godini života, ali je još nejasnije to zašto nema Rafe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d