Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.11.2018.

18:25

Bledo izdanje Đokovića – Zverevu titula na Završnom mastersu!

Novak Đoković poražen je od nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva sa 2-0 u setovima u finalu Završnog mastersa u Londonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Bledo izdanje Đokovića – Zverevu titula na Završnom mastersu!
Photo by Linnea Rheborg/Getty Images

Zverev je u O2 areni slavio posle jednog časa i 20 minuta rezultatom 6:4, 6:3 i upisao svoju najveću pobedu u karijeri, osvojivši najveći trofej.

Zverev je postao najmlađi teniser koji je osvojio Završni masters još od upravo Novaka Đokovića 2008. godine, kao i prvi Nemac kojem je to pošlo od ruke još od Borisa Bekera 1995.

On je do titule došao nakon što je pobedio Rodžera Federera u polufinalu i Novaka Đokovića u finalu, a da ni u jednom od ta dva meča nije izgubio set. Time je postao tek čevtrti teniser u istoriji koji je osvojio titulu na nekom turniru ovim putem, posle Nadala, Marija i Nalbandiana.

Zverev je odigrao dobar meč, ali se mora istaći da je Novak bio daleko, daleko ispod svog nivoa. Tome u prilog ide i podatak da je on ostvario samo sedam vinera uz čak 23 neiznuđene greške.

Srbin posle ovog poraza ostaje na pet osvojenih Završnih mastersa, jedan manje od Rodžera Federera.

Đoković i Zverev su odlično počeli meč i lako dolazili do svojih servis gemova. Sašin servis je radio odlično, dok je Novak kontrolisao ritam poena na svoj servis bez greške.

Prvu ozbiljniju šansu Zverev je imao na 4:4 u prvom setu kada je došao do 15:30. Novak se iz tog problema izvukao odličnim bekhendom, ali onda greškom poklonio brejk šansu rivalu.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

Potpuni kolpas, pravo niotkuda, Đoković je doživeo greškom iz forhenda i Nemac je potom odservirao za set bez ikakvih problema.

Drugi set je počeo loše za srpskog tenisera s obzirom da je već u prvom gemu pretrpeo brejk, ali je odmah uspeo da ga vrati i dođe do novog izjednačenja.

Đoković do trenutka kada je izgubio servis u prvom setu nije izgubio servis na celom turniru, ali mu se u trećem gemu druge deonice to desilo treći put zaredom.

Neshvatljiv pad u igri bio je izgleda posledica umora, barem se tako moglo zaključiti gledajući meč, a Zverev je poveo sa 6:4, 3:1 i time konačno potvrdio brejk.

Novak je igrao sve bezvoljnije, ali je uspevao da smanji prednost Zvereva svaki put. Ipak, brejka nije bilo, a ni brejk lopti. Najbolju priliku imao je u šestom gemu seta kada je propustio 0:30.

Zverev je nastavio da igra maestralno i na 5:3 je, prilikom riterna, došao do prvih meč lopti za najveći trofej u karijeri. Nije iskoristio prvu, ali jeste drugu i osvoji Završni masters u Londonu.

Ovim mečom završena je ATP sezona za 2018. godinu koju će Novak Đoković završiti na prvom mestu, posle jedne veoma turbulentne, ali uspešne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

530 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d