Nova vest
Tenis

Subota, 17.11.2018.

16:23

Federer eliminisan – Zverev prvi finalista

Aleksander Zverev je napravio veliki uspeh, igraće za titulu na ATP tur finalu u Londonu. I to ne bilo kakav uspeh, pobedio je Rodžera Federera, 7:5, 7:6 (5).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Federer eliminisan – Zverev prvi finalista
Foto: Getty Images

Posle 22 godine, on će biti prvi Nemac u finalu završnog turnira. Bio je bolji od Švajcarca, ali i od londonske publike koja je očigledno navijala za Rodžera.

U drugom setu, prilikom jednog poena, Zverev je prekinuo igru jer je loptica ispala iz džepa jednom dečaku, skupljaču loptica. Poen je morao da se ponovi, ali je usledila neshvatljiva reakcija publike koja je zbog toga zviždala Zverevu.

I na kraju meča, nije dobio ovacije kakve je zaslužio, ali to ne sme da mu bude prepreka jer je odtvario jedan od najvećih trijumfa do sada. Osim tri masters titule, sada ima najmanje finale završnog turnira u kojem će mu protivnik biti bolji iz meča Novaka Đokovića i Kevina Andersona.

U prvom setu, oba tenisera su bili sugurni na svom servisu. Nešto slično kao u prvom setu između Đokovića i Čilića, tako su i Federer i Zverev bili na visini zadatka.

Ipak, prvi je popustio Federer i to u 12. gemu. Netipično za njega, dozvolio je protivniku tri brejk i set lopte, Zverev je to iskoristio i dobio početni set posle tačno 41 minuta igre.

U drugom setu, Federer je bio taj koji je prvi napravio brejk i to u trećem gemu. Poveo je sa 2:1, ali onda kada se očekivalo da potvrdi brejk, Zverev je uzvratio istom merom i izjednačio na 2:2.

U narednih osam gemova nije bilo brejka i tako su Zverev i Federer morali da odluče o pobedniku seta u taj-brejku.

Na 4:4, Zverev je dobio poen, a onda je Federer pogrešio na mreži i Zverev je stigao do dve meč lopte.

Rodžer je na svoj servis prvu spasao, ali ne i drugu. Odlično je Nemac izgradio poen, naterao Federera u defanzivu, a onda meč završio prelepim bekhend volej udarcem

Drugi polufinalni meč u "O2 areni" između Đokovića i Andersona počinje u 21 čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d