Nova vest
Tenis

Petak, 16.11.2018.

20:33

Đoković bez pardona, ni Čilić nije osvojio set!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u poslednjem meču u grupi "Gustavo Kuerten" na ATP tur finalu u Londonu pobedio je Marina Čilića sa 7:6 (7), 6:2.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković bez pardona, ni Čilić nije osvojio set!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser je tako u grupnoj fazi ostvario maksimalan set količnih od 6-0 i sa prve pozicije u grupi ulazi u subotnje polufinale.

Njega u subotu od 21 čas očekuje okršaj sa Kevinom Andersonom, dok će od 15 časova u prvom polufinalu igrati Federer i Zverev.

Ovo je bio 19. duel a srpski teniser u pobedama vodi sa 17:2.

U prvom setu, Čilić je pružio snažan otpor Novaku. Hrvatski teniser nije dozvolio brejk na svoj servis, dok je Đoković bio veoma siguran, reklo bi se i impresivan kada je on imao prednost servisa.

Đoković je imao nekoliko gemova u kojima je mogao da dođe do brejka, ali teniser iz Međugorja je odolevao i doveo je set do taj-brejka.

Imao je Čilić na 6:5 priliku da dobije početni set, ali Novak je imao čelične nerve, izdržao je, izjednačio na 6:6, a potom je u naredna četiri poena dobio tri i tako posle 55 minuta stigao do početnog seta.

U drugom setu, Novak je konačno uspeo da slomi otpor protivnika u petom gemu, povede sa 3:2 i ostatak meča bila je rutina za broja jedan. Dobio je tri gema uz još još jedan brejk i meč je bio gotov.

Posebno je zanimljivo bilo kako je Đoković servirao u ovom meču. Krajem prvog i početkom drugog seta, na svoj servis, nanizao je čak 31 poen uzastopno, što najbolje govori koliko je Čilić bio daleko od brejka.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d