Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.11.2018.

17:31

Tim: Navijaću za Andersona, on je najveći izazov Đokoviću

Austrijski teniser Dominik Tim podelio je s javnošću mišljenje o tome ko će se naći u finalu Završnog mastersa u Londonu.

Izvor: LN

Autor: LN

Tim: Navijaću za Andersona, on je najveći izazov Đokoviću
Photo by Julian Finney/Getty Images

Tim je ostvario prvu pobedu na takmičenju trijumfom nad Keijem Nišikorijem u dva odigrana seta, mada su mu šanse za prolaz dalje ipak minimalne.

Austrijancu je potrebno da Kevin Anderson u poslednjem meču grupe "Lejton Hjuit" pobedi Rodžera Federera sa 2-0 u setovima i da pritom bude ubedljiv.

Ukoliko Federer osvoji pet gemova (sem ako ne bude 7:5, 6:0) Tim će ispasti, dok će Švajcarac otići u polufinale, tako da Dominik ne krije mišljenje da verovatno neće proći dalje.

"Ne verujem da će se to desiti", rekao je Tim.

Tim je, ipak, poručio publici da će u duelu od 21 čas navijati za Kevina, te se izvinio i većini navijača.

"Izvinjavam se velikoj većini (navijača), ali večeras pružam punu podršku Kevinu", izjavio je Tim.

On je pohvalio Južnoafrikanca i dodao da će verovatno upravo visoki Anderson predstavljati najveći izazov prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću, kao i da ga ne bi čudilo da se upravo njih dvojica nađu i finalu.

"Đoković je prvi favorit, to je sigurno. Kevin je bio impresivan protiv mene i protiv Keija. Dobro servira, predstavljaće problem Novaku, pobedio ga je i na Lejver kupu i mislim da su uslovi ovde odlični za njega. Mislim da je Kevin najveći izazov Novaku trenutno i ne bi me čudilo da se njih dvojica nađu u finalu", zaključio je najbolji austrijski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

11 h

U fokusu

Vidi sve