Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.11.2018.

13:13

Novak o LGBT teniserima: Za mene je to veoma hrabar potez VIDEO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dao je svoje mišljenje o teniserima ili teniserkama koji su pripadnici LGBT organizacije.

Izvor: PT

Autor: PT

Novak o LGBT teniserima: Za mene je to veoma hrabar potez VIDEO
Photo by Kevin Lee/Getty Images

Srpskog igrača su na konferenciji za medije pitali šta misli o ovoj temi i on je iskazao puno poštovanje prema njima.

"Ne bih imao ništa protiv toga. Svačije pravo je da ima svoju seksualnu orijentaciju, želju i pravac života. Poštujem to", rekao je Đoković na konferenciji.

U svetu tenisa nisu toliko česti primeri da se igrači ili igračice izjave da su suprotne seksualne orijentacije, međutim ima primera i jedan od njih je legendarna Bili Džin King koja je još 80-tih godina prošlog veka priznala da je lezbejka.

"Ne vidim ljude drugačije ukoliko se tako predstave. Za mene je to veoma hrabar potez zato što živimo u društvu koje još nije, tačnije određeni delovi zemlje nisu u stanju da prihvate to", zaključio je Novak.

Đoković se plasirao u polufinale Završnog turnira u Londonu i protivnika će uskoro saznati pošto se u četvrtak i petak igraju poslednji mečevi grupne faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d