Nova vest
Tenis

Utorak, 13.11.2018.

14:51

Tili: Navijači traže da gledaju Federera

Direktor Australijan Opena i funkcioner TS Australije Kreg Tili, odgovorio je na optužbe Žilijena Benetoa da se Rodžer Federer favorizuje u Melburnu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tili: Navijači traže da gledaju Federera
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Beneto je za radio RMC Sports izjavio kako Švajcarac dve godine unazad ima povlašćen tretman na Australijen Openu.

Takođe, pominjao je i sukob interesa, jer su Federer i Tili među ljudima koji su u organizaciji Lejver kupa. Tili je tim povodom izdao saopštenje u kojem je objasnio svoje viđenje situacije.

"Kada se pravi raspored teniskih mečeva, direktor turnira uzima u razmatranje mnoge faktore. Igrači i navijači su prioriteti. Ali čak i među ovim grupama ima mnogo različitih zahteva. Taj raspon ide od toga šta sami igrači vole, da li su povređeni ili imaju zdravstvenih problema, pa do zahteva televizijskih kuća za prenosima čiji program takođe mora biti ispoštovan zbog njihovog posebnog tržišta. Povrh svega toga je drugi nivo razmatranja koji uključuje čitavu logistiku tima za pravljenje rasporeda, koji mora da predvidi eventualnu dužinu mečeva, nekada i danima unapred, pa sve do svakodnevnih stvari koja se tiču promene vremenskih prilika", kaže Tili.

Kada je konkretno reč o Federeru, Tili kaže da je bitan faktor i to što ga publika u Australiji jednostavno obožava.

"Što se tiče igrača, treba reći da je Rodžer Federer teniser koji se ne viđa tako često i koji se smatra jadnim od finansijskih najisplativijih sportista sveta. Godinama unazad ga u Australiji biraju za najomiljenijeg sportistu. Navijači žele da ga gledaju na najvećem stadionu a TV kuće žele da njegovi mečevi budu u udarnm terminu. I mislim da nema direktora turnira na svetu koji te faktore ne bi uzeo u obzir kada pravi raspored. To je slučaj sa svim velikim imenima u svetu tenisa i sporta uopšte", napomenuo je Tili.

On se u podužem izveštaju osvrnuo i na Lejver kup rekavši da je Teniski savez Australije ponosan na uspeh ovog takmičenja koje je, po njemu, jedan od najuspešnijih događaja u svetu tenisa u protekle dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve