Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.11.2018.

20:40

Đoković rutinski sa Iznerom za dobar start u O2 areni VIDEO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Džona Iznera na startu Završnog mastersa u Londonu sa 2-0.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković rutinski sa Iznerom za dobar start u O2 areni VIDEO
Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

Đokoviću nije bilo potrebno puno vremena da ostvari prvu pobedu, te je posle samo jednog časa i 14 minuta igre slavio sa 6:4, 6:3.

Od samog starta srpski teniser je pritiskao servis rivala, koji je poznat po "bombastičnom" početnom udarcu. Imao je brejk prilike u prvom, drugom i trećem servis gemu Iznera i iskoristio treću ukazanu.

Taj jedan brejk bio je dovoljan do kraja seta, iako je Džon pripretio. Odmah posle pretrpljenog brejka visoki Amerikanac je imao 0:30, ali se Novak izvukao dobrim servisima, pre svega.

Drugu deonicu meča Izner je počeo mnogo bolje. Ubacivao je maltene svaki prvi servis i Novak nije imao šansi za brejk.

Odgovor Amerikancu stizao je u vidu sigurnih servis gemova Đokovića koji je pri 3:3 u drugom setu vezao četiri gema bez izgubljenog poena u svojim servis gemovima, potpuno uništivši ritern igru protivnika.

Novaku je skoro svaka njegova greška predstavlja problem i u nekoliko navrata je glasno izražavao svoje nezadovoljstvo, što je izazvalo pozitivnu reakciju publike.

Srpski teniser je došao do dve brejk prilike u sedmom gemu drugog seta kada je Izneru naprasno opao nivo prvog servisa. Kod prve nije mogao bolje da odreaguje, ali kod druge je uspeo da "uđe u glavu" protivniku i napravi odlučujuću prednost.

Posle rutinskog gema za 5:3 Amerikanac je servirao za ostanak u meču i tu mu se desio novi krah.

Ne dešava se često da Izner izgubi dva servira zaredom, ali mu je to "pošlo" za rukom ovoga puta. Novak je došao do tri meč lopte i, iako je propustio prve dve, kod treće nije bilo problema da se završi meč i dobro otpočne Završni masters.

Đokovićev protivnik u narednoj rundi i dalje nije poznat, a to će biti jedan od preostale dvojice takmičara u grupi "Guga Kuerten" – Saša Zverev ili Marin Čilić. Taj meč na programu je u sredu.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i kroz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

202 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d