Nova vest
Tenis

Subota, 03.11.2018.

21:25

Federer: Uvek sam voleo rivalstvo sa Đokovićem

Rodžer Federer rekao je posle poraza od Novaka Đokovića da će žaliti za određenim stvarima.

Izvor: AK

Autor: AK

Federer: Uvek sam voleo rivalstvo sa Đokovićem
Foto: Getty images

Đoković je savladao Federera 7:6, 5:7, 7:6 u polufinalu Mastersa u Parizu. Srbin je 25. put nadigrao Švajcarca u njihovom 47. međusobnom susretu.

"Mislim da sam odigrao na dobrom nivou, žaliću za nekim stvarima. Kada izgubiš tako tesan meč uvek žališ za nečim. Šta god da je u pitanju. Novak je u formi, to se oseti. Odlično štiti svoj servis, mislim da sam i ja radio isto. Na kraju su odlučile sitnice. Generalno sam imao dobar turnir, bilo je vredno dolaska u Pariz. Mogu da budem srećan", rekao je Federer.

Za razliku od prethodnih duela između Đokovića i Federera, ovaj je doneo mnogo manju negativnu energiju u javnosti, pre svega zbog njihove sjajne saradnje na Lejver kupu u Čikagu pre nekoliko meseci.

"Isto je, intenzivno. Bio je dobar tenis. Bitne su nam pobede. Ne volimo da gubimo. Bilo je zabavno u Čikagu, uživao sam igrajući dubl s njim. Mislim da je bilo interesantno za obojicu da se zamislimo više o svom životu. Ali u rivalstvu se ništa nije promenilo. Ne ne treba, ljudi uživaju u rivalstvu. Kao i mi. Teško je i pošteno, kao što i treba da bude. Uvek sam voleo naše rivalstvo".

Federer ima negativan skor sa Novakom 22-25, a i u međusobnim susretima sa Rafaelom Nadalom 15-23.

"Potpuno je drugačije, oni se potpuno razlikuju. Nekad zavisi od toga da li si u formi ili ne. Isto je i kada igram protiv Marija. Ako imaš dobar trenutak nije isto kao kada nisi u formi. To je i drugačiji taktički pristup u odnosu na Rafu. Cela geometrija terena je drugačija jer je on levoruk. Ali tako je sa svim levorukim igračima, ne samo sa Rafom".

Federer ima 37 godina pa je pitanje da li će opet nastupiti u Parizu, pre svega što je počeo da preskače sezonu šljake, pa je neizvestan i njegov nastup na Rolan Garosu sledeće godine.

"Nemam ideju da li mi je ovo bio poslednji meč. Na kraju godine ću odlučiti da li ću igrati na Rolan Garosu. Moram da vidim kako će uticati na moj fizički trening. Ne mogu toliko unapred da predviđam, ali ne mislim da mi je ovo bio poslednji nastup u Parizu", zaključio je Švajcarac.

Finale Pariza između Đokovića i Hačanova na programu je u nedelju od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve