Nova vest
Tenis

Subota, 03.11.2018.

08:49

Federer: Novak je u fantastičnoj seriji, ali…

Treći teniser sveta Rodžer Federer rekao je da će u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Novaka Đokovića morati da igra najbolji tenis ako misli da pobedi.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer: Novak je u fantastičnoj seriji, ali…
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Federer i Đoković igraće za finale poslednjeg Mastersa u sezoni, što će biti njihov 47. međusobni okršaj, a srpski igrač vodi 24-22 u pobedama.

Duel Srbina i Švajcarca u "Bersiju" neće početi pre 16.30.

"Želim da odigram dobro. Pokušaću da pobedim, znam da je on u fantastičnoj seriji i biće veoma teško. Ali nemam šta da izgubim, i ja volim ovu vrstu podloge, kao i igranje u dvorani. Imao sam uspehe u takvim uslovima jer sam osvojio Roterdam i Bazel", rekao je Federer posle pobede nad Keijem Nišikorijem sa dva puta po 6:4.

Švajcarac veruje da je Novak trenutno bez dileme najbolji igrač na ATP turu.

"Spreman sam da nešto učinim, ali jasno je da moram da igram mnogo dobrog tenisa jer su to pitanja koja vam Novak postavlja. Nije samo ta pogodim koji servis ili ritern, on će mi postavljati ‘pitanja’ konstantno jer se brani izuzetno dobro".

Rodžer nije zanemario ni napadačke sposobnosti protivnika.

"Veoma dobro napada, a trenutno servira konstantno. Biće baš teško", zaključio je Federer.

U drugom polufinalu se sastaju Karen Hačanov i Dominik Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve