Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.10.2018.

20:42

Cicipas za istoriju Grčke, prvenac Edmunda, Hačanov najbolji u Moskvi

Mladi grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je prvu titulu u karijeri na turniru u Stokholmu, čime je postao prvi Grk sa jednim ATP peharom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Cicipas za istoriju Grčke, prvenac Edmunda, Hačanov najbolji u Moskvi
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

On je u velikom finalu pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa, 6:4, 6:4 u meču koji je trajao 82 minuta.

Zanimljivo je da je Cicipas do svog prvenca stigao tek iz trećeg pokušaja, pošto je u dva finala koje je igrao ove sezone, u Barseloni i Torontu, poražen od najboljeg igrača sveta, Španca Rafaela Nadala.

"Veoma sam srećan što sam postao prvi grčki teniser sa ATP titulom. Nadam se da će biti još mnogo tenisera iz moje zemlje koji će biti šampioni. Predstavljati svoju zemlju na ovojm nivou i biti prvi Grk teniser koji je ušao u top 100 je zaista posebna čast za mene", rekao je Cicipas.

S druge strane, na turniru u Antverpenu trijumfovao je britanski teniser Kajl Edmund. On je u finalu savladao 38. tenisera sveta, Francuza Gaela Monfisa, 3:6, 7:6, 7:6. To je bio veoma dug i dramatičan meč, koji je završen posle dva sata i 26 minuta igre.

Edmundu je ovo bilo drugo ATP finale u karijeri, u aprilu je u Marakešu izgubio od Španca Pabla Anduhara.

Konačno, na Kupu Kremlja u Moskvi slavio je domaći teniser, Karen Hačanov. Njemu je ovo bila treća ATP titula, a do nje je stigao pobedom nad Francuzom Adrijanom Manarinom, 6:2, 6:2.

Meč je trajao svega 55 minuta, a Hačanov i dalje ima stopostotan učinak u duelima za pehar, pošto je takođe bio uspešan i u finalima u Čengduu u Kini 2016. i ove sezone u Marseju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve