Nova vest
Tenis

Nedelja, 21.10.2018.

15:05

Govor koji je promenio sve: Pobedi ili da menjamo posao VIDEO

Darja Kasatnika bila je na korak od poraza na turniru u Moskvi, ali je posle motivacionog govora svog trenera preokrenula meč i osvojila titulu.

Izvor: LN

Autor: LN

Govor koji je promenio sve: Pobedi ili da menjamo posao VIDEO
Photo by Matthew Stockman/Getty Image

Kasatkina je gubila od Tunišanke Ons Džabur 2:6, 1:4 u finalu, a onda joj je reči inspiracije podario trener Filip Dehes.

"Još si u meču, imaš deset minuta da pronađeš rešenje. Nemoj da misliš da nije moguće, u meču si, serviraš, kako se osećaš? Daj mi nešto konkretno", započeo je razgovor sa svojom teniserkom Dehes.

Usledio je veliki preokret Ruskinje koja je na kraju slavila – 2:6, 7:6(3), 6:4 i osvojila svoju drugu titulu u karijeri, a prvu u 2018. godini.

"Daša, slušaj me, ovaj meč još nije gotov. Ako ti misliš da jeste, da menjamo posao i ti i ja. A ja ne želim da menjam posao, hoću da ostanem ovde i da osvojim ovu titulu s tobom. I uradićemo to zato što ćeš igrati svaki poen na isti način. Dokaži sebi da možeš da se boriš do kraja, ovo je najveći izazov u tvojoj još mladoj karijeri – 'ajde!", nadovezao se Dehes, koji je sa Ruskinjom razgovarao na engleskom.

Fantastičan momenat inspiracije koji je Daša dobila od svog trenera pogledajte na priloženom videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve