Govor koji je promenio sve: Pobedi ili da menjamo posao VIDEO

Darja Kasatnika bila je na korak od poraza na turniru u Moskvi, ali je posle motivacionog govora svog trenera preokrenula meč i osvojila titulu.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Matthew Stockman/Getty Image
Photo by Matthew Stockman/Getty Image

Kasatkina je gubila od Tunišanke Ons Džabur 2:6, 1:4 u finalu, a onda joj je reči inspiracije podario trener Filip Dehes.

"Još si u meču, imaš deset minuta da pronađeš rešenje. Nemoj da misliš da nije moguće, u meču si, serviraš, kako se osećaš? Daj mi nešto konkretno", započeo je razgovor sa svojom teniserkom Dehes.

Usledio je veliki preokret Ruskinje koja je na kraju slavila – 2:6, 7:6(3), 6:4 i osvojila svoju drugu titulu u karijeri, a prvu u 2018. godini.

"Daša, slušaj me, ovaj meč još nije gotov. Ako ti misliš da jeste, da menjamo posao i ti i ja. A ja ne želim da menjam posao, hoću da ostanem ovde i da osvojim ovu titulu s tobom. I uradićemo to zato što ćeš igrati svaki poen na isti način. Dokaži sebi da možeš da se boriš do kraja, ovo je najveći izazov u tvojoj još mladoj karijeri – 'ajde!", nadovezao se Dehes, koji je sa Ruskinjom razgovarao na engleskom.

Fantastičan momenat inspiracije koji je Daša dobila od svog trenera pogledajte na priloženom videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.