Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.10.2018.

17:20

Barselona ljuta na Pikea jer po svetu "juri" Novaka i Rafu

Čelni ljudi Fudbalskog kluba Barselona veoma su ljuti na Đerara Pikea što je slobodno vreme iskoristio da ode u Šangaj.

Izvor: PT

Autor: PT

Barselona ljuta na Pikea jer po svetu
Foto: Getty images

Defanzivac katalonskog kluba u Kinu je otišao kako bu ubedio teniske zvezde da naredne sezone igraju njegovu verziju Dejvis kupa i iz Barselone nisu dobro reagovali na ovaj "izlet", prenosi "AS".

Pike i njegova kompanija "Kosmos" dobili su zeleno svetlo od ITF da reformišu Dejvis kup, koji se neće igrati tokom sezone već će postojati završni turnir u novembru svake godine.

Posle 118 godine promenjen je format, međutim nisu svi teniseri odlučili da podrže ovaj projekat. Zato je Pike lično otišao u Šangaj, gde se igrao Masters, kako bi ubedio najveće teniske zvezde da igraju u "njegovoj ligi".

Pike je uspeo u toj nameri sa Rafaelom Nadalom, međutim malo teže mu je išlo sa Novakom Đokovićem.

Iz Barselone navode da je Pikeu bolje da se usredsredi na klub, nego na privatnu kompaniju.

"Barselona misli da Pike više misli o kompaniji nego o onome šta se dešava na terenu. Klub je veoma ljut zato što je prešao više od 20.000 kilometara da bi došao do Šangaja kako bi ubedio tenisere koji nisu mnogo zainteresovani za ovaj projekat", piše "AS".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve