Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.10.2018.

09:10

Finale Šangaja: Novak se pita, Borna mora da promeni recept

Srpski i hrvatski teniseri, Novak Đoković i Borna Ćorić, naći će se u finalu prestižnog Mastersa u Šangaju.

Izvor: LN

Autor: LN

Finale Šangaja: Novak se pita, Borna mora da promeni recept
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković i Ćorić odigraće svoj treći duel, a u prethodna dva slavio je srpski teniser, dva puta po 2:0, ali nije bilo sve uvek baš tako lako.

Prvi put sastali su se u ranoj fazi turnira u Madridu, još 2016, i tada Đoković nije imao nikakvih problema da "počisti" Hrvata sa 6:2, 6:4.

Ove godine, u Monte Karlu, viđenja je druga priča – veoma tesnih 7:6, 7:5. Turnir u Kneževini je bio jedan od onih kada je Novak polako, ali sigurno, dolazio do svoje stare forme i pripremao se da pokaže dobro poznato lice koje je prvi put provirilo početkom sezone na travi, možda malo ranije.

Đokoviću je tada bilo potrebno deset meč lopti, ali je Borna nekako savladan, međutim nedugo zatim usledio je poraz od Dominika Tima i mnogi su ostali razočarani.

Šta se desilo od tada veoma je poznato svima i ne treba trošiti reči, šampion se jednostavno vratio tamo gde mu je mesto, a sada je jako blizu da osvoji svoj četvrti Šangaj i ukupno 32. Masters u karijeri. Na putu mu je samo Borna Ćorić.

Bornin stil igre oduvek podseća na Novakov – sve od stava, pa preko bekhenda, ali i izdržljivosti i pokušavanja da rivalu oduzme sve kvalitete u igri. Duboki udarci, hvatanje na pogrešnoj nozi, hrvatski teniser je mnoge, a ujedno i Federera u polufinalu (2-0 u setovima), vrlo lako savladao svojim stilom od kojeg ne odstupa, ali... Protiv Novaka sa takvom igrom jednostavno nema šta da traži.

To govori i međusobni skor Srbina i Hrvata, a da li će biti drugačije u finalu Šangaja? Teško, jer kada Novak Đoković igra kako Novak Đoković ume, niko ne može da ga pobedi.

Bilo kako bilo, uz dužno poštovanje prema Ćoriću, ukoliko nije smislio neki novi "recept" da savlada najboljeg srpskog sportistu, "crno" mu se piše. Mada, daleko od toga da se očekuje lak meč bez otpora.

Đoković ima pozitivan skor protiv šestorice od sedmorice hrvatskih tenisera sa kojima se sastajao, ali to ne bi trebalo da ima previše značaja u današnjem duelu.

Meč je na programu od 10.30 po srednjeevropskom vremenu, a uživo tekstualni prenos očekujte na našem sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve