Nova vest
Tenis

Subota, 13.10.2018.

10:25

Novakov savršen meč za revanš Saši, finale i drugo mesto!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je savršen meč protiv Aleksandera Zvereva i plasirao se u finale Mastersa u Šangaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Novakov savršen meč za revanš Saši, finale i drugo mesto!
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Đoković je deklasirao mladog Nemca rezultatom 6:2, 6:1 posle okruglo sat vremena igre i revanširao se rivalu za jedini poraz u dosadašnjim međusobnim duelima.

Zverev je prošle sezone slavio u finalu Mastersa u Rimu, a Novak je ovim trijumfom osim prilike da se bori za titulu obezbedio i drugo mesto na ATP listi od ponedeljka, pošto će preskočiti Rodžera Federera bez obzira na rezultat u finalu.

U drugom polufinalu sastaju se Rodžer Federer i Borna Ćorić.

Duel još koji dan trećeg i petog igrača sveta bio je neizvestan samo u prva četiri gema, kada je Zverev uspevao da parira Novaku, ali je potom usledio "uragan" koji je osvojio 10 od sledećih 11 gemova za ekspresan trijumf.

Na kraju, Đoković je završio sa 6 vinera i 9 neiznuđenih grešaka, dok je Saša bio u "debelom" minusu – 7:29.

II set:

6:2, 6:1 – Pobeda Novaka Đokovića! Uz sitne probleme Đoković uspeva da odservira za trijumf posle okruglo 60 minuta.

6:2, 5:1 – Brejk za Đokovića! Potpuno se raspala igra Zvereva koji se "samouništava", a Đoković dominira. Novi brejk za razrešenje dileme oko pobednika.

6:2, 4:1 – Mnogo agresivnije je igrao Nemac od pretrpljenog brejka, ali je sada nešto i pogađao. Posle vinera i greške Novaka bilo je 15:30 i činilo se da može da pripreti. Ipak, Srbin je odigrao tri veoma kvalitetna poena i došao do preokreta, a onda potvrdio stečenu prednost.

6:2, 3:1 – Brejk za Đokovića! Samo se čekalo kada će popustiti Zverev i to se desilo u četvrtom gemu drugog seta. Novak je konstantno čitao gde će protivnik igrati, stalno je bio na loptici i iznuđivao greške. Došao do dve vezane šanse, već kod prve probio Sašu na mreži i došao do važnog brejka.

6:2, 2:1 – Međutim, nikako nije uspevao da pripreti jer je Novak u visokom procentu pogađao prvi servis. Nemoćno je gestikulirao rukama i posle "nule" se brzo preselio na klupu.

6:2, 1:1 – Potpuno je pobesneo Zverev posle serije loših gemova i sve je sada udarao iz sve snage. Servis je pogađao, što mu je poprilično olakšalo dobijanej gema, a frustraciju je izbacivao kako je stigao. Srećom po njega, dobio je gem i odbio nalet rivala.

6:2, 1:0 – Nastavio je Đoković seriju i u drugom setu, dobio je peti uzastopni gem i sada ima potpunu kontrolu u meču.

I set:

6:2 – Brejk i set za Đokovića! Potpuno se raspala igra mladog Nemca koji je bez mnogo plana udarao iz sve snage, ali je Srbin imao odgovor na sve. Posle nove duple greške suočio se sa tri vezane set lopte, prvu je spasao, ali je kod druge smeč zakucao u mrežu i Đoković je došao do prednosti u setovima!

5:2 – Potpuno je treći igrač uvukao u ritam protivnika i terao ga na duge razmene. Oduzimao mu je mogućnost da skraćuje poene i došao na korak do prvog seta.

4:2 – Brejk za Đokovića! Pošto je još jednom sigurno dobio svoj gem, Novak je sačekao svoju prvu šansu. Na 15:15 Zverev je zakasnio na mrežu, da bi onda odservirao i duplu grešku. Srbin je došao do dve vezane brejk lopte, prvu iskoristio i zadao prvi udarac.

2:2 – Raspoložen je bio Aleksander od početka meča – pogodio je liniju forhendom za 30:0, onda odservirao drugi servis 190 km/h, pa odigrao zanimljiv volej i dobio gem sa "nulom".

2:1 – Prvi problem za našeg predstavnika javili su se već u drugom servis gemu, pošto je protivnik pogodio dva duboka bekhenda i stigao do 0:30. Igralo se veoma kvalitetno od početka, a Novak je uspeo da veže tri poena i izvuče se iz problema, a odmah potom i dobije gem.

1:1 – Nemac je uzvratio istom merom, iako je Đoković uspevao da mu vraća snažne servise. Došao je agresivnom igrom do 40:15 i prvim asom upisao svoj prvi gem.

1:0 – Zverev je dobio podbacivanje i odlučio da prvi prima servis, ali to nije smetalo srpskom igraču. Izgubio je samo jedan poen, četiri puta pogodio prvi servis i gotovo bez igre se upisao na semafor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

231 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve