Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.10.2018.

13:25

Đoković: Peking sam propustio da bih duže ostao u Srbiji VIDEO

Novak Đoković pričao je srpskim medijima o planovima za kraj sezone, propuštanju turnira u Pekingu i nešto dužem boravku u Beogradu nego što je to uobičajeno.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Peking sam propustio da bih duže ostao u Srbiji VIDEO
Foto: StarSport

Đoković je već sedam dana u Beogradu gde se na Dorćolu sprema za finiš naporne sezone, a pre svega za Masters u Šangaju koji je na programu naredne nedelje.

"Posle US opena nisam imao mnogo vremena da se odmorim, odmah sam otišao u Čikago na Lejver kup koji me je dosta iscrpeo i bio je dosta zahtevan mentalno, emotivno i fizički biti deo tog projekta. Želeo sam da malo duže budem u Srbiji sa porodicom, nemamo često takvu priliku. Igrao sam ranije i Peking i Šangaj zajedno i osvajao taj turnir, ali bi me umor sustigao negde kasnije pa sam tako odlučio da bih se odmorio i oporavio", rekao je Đoković.

Đoković je na terenima TC Novak na Dorćolu priznao da je imao jedinstveno iskustvo da igra dubl sa Federerom i da mu je bilo zadovoljstvo.

"Neće se promeniti rivalstvo, ovo će osnažiti naš odnos. Upoznali smo jedan drugog kao nikada do sada, videli smo odredjene rutine jedan drugom. Verujem da je i njemu bilo jako interantno, ali kada budemo igrali jedan protiv drugog neće to uticati i neće biti "puštanja", rekao je Đoković.

On je dodao da je upravo njihovo rivalstvo, zajedno sa Rafaelom Nadalom, dalo na popularnosti tenisu.

"Trenutno samo "Lejver kup" može sve nas da ujedini, da igraju najbolji teniseri na istoj strani. To je veliko uzbudjenje za mene, Federera, ne vidjamo se na istoj strani mreže. Federer je jako posvećen "Lejver kupu" , jedan je od osnivača i stalo mu je da Evropa pobedi, uložio je i mnogo energije. Svesni smo težine tog takmičenja, iako mnogi govore da je egzibicija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve