Nova vest
Tenis

Petak, 21.09.2018.

08:55

"Rodžer bio, Novak je aktuelni predsednik Saveza – razgovaraće o politici"

Toni Godsik, menadžer Rodžera Federera, rekao je da bi Lejver kup mogao da bude prava prilika da Švajcarac sa Novakom Đokovićem razgovara o ozbiljnim temama.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Clive Brunskill/Getty Images for The Laver Cup

Lejver kup je neformalno ekipno takmičenje u tenisu koje je prošle godine zajedno sa Rodom Lejverom pokrenuo Federer, a nakon uvodnog izdanja u Pragu, ove sezone igra se u Čikagu.

Na inauguralnom izdanju slavio je "Tim Evrope" predvođen Švajcarcem i Rafaelom Nadalom, Đokovića tada nije bilo, ali je sada dobio priliku da zameni Španca.

"Nikada ranije nisu imali izgovor da budu u istom timu. Nije bilo razloga, niti platforme za tako nešto. Deo su sjajnog rivalstva, ali mislim da će im biti lepo da za promenu budu sa iste strane mreže", rekao je Godsik.

Ono što je interesantno jeste da će biti vremena da se razgovara o poboljšanju uslova na ATP turu – prošle godine na Vimbldonu pokrenuta je "hajka" na Đokovića nakon sastanka igrača i razgovora o raspodeli novca, pa će sa Federerom u Čikagu pokušati dodatno da se unapredi situacija.

"Rodžer je bivši prvi čovek Saveza igrača, a Novak je aktuelni predsednik. Ti momci će provesti pet dana zajedno i verujem da će, između ostalog, razgovarati i o politici. Novaku sada ima veliku odgovornost, ali obojica se raduju ovom iskustvu".

Godstik je istakao i koliko najbolji teniseri sveta imaju drugačiji pristup istoriji ovog sporta od onih mlađih.

"Za Rodžera je inspirišuće da razgovara sa legendama, ne kaže to radi reda. Znate, nekada sam iznenađen kada razgovaram sa mlađim igračima. Kada je Stefan Edberg bio u timu, nekada bismo ih posle sparinga pitali da li ga znaju i da li ga se sećaju. Neki od njih nisu imali pojma", zaključio je Rodžerov agent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve