Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.09.2018.

14:29

Čilić igrao dobro pa se "raspao", SAD i Hrvatska igraju 5. meč

Hrvatski teniser Marin Čilić poražen je od Amerikanca Sema Kverija sa 3-1 (6:7, 7:6, 6:3, 6:4) u četvrtom meču Dejvis kup polufinala.

Izvor: LN

Autor: LN

Čilić igrao dobro pa se
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Hrvatska je povela protiv SAD sa 2-0 posle prvog dana, ali su Amerikanci uspeli da smanje prednost protivnika u seriji pobedom u dublovima.

Čilić je imao drugu "meč loptu" protiv Kverija i očekivalo se da ostvari pobedu, pogotvo jer se igra na šljaci, a u prvom meču je "počistio" Fensisa Tijafoa.

Marin je, prema očekivanjima, odličnog počeo meč. Napravio je prvi brejk, međutim odmah ga izgubio. Propustio je neke set lopte do taj-brejka, ali to ga nije omelo da povede sa 1-0.

U drugom setu Marin je nastavio u baš dobrom ritmu, pogađao je šta je hteo i poveo sa 3:1. Ipak, Kveri se opet vratio i odveo i drugi set u trinaesti gem. Čilić je vodio sa 6:1 i na neki, neverovatan način, uspeo da, pred domaćim navijačima, izgubi narednih sedam poena.

Taj pad u igri Hrvata ostavio je posledice na ostatak meča, a Kveriju dao dodatnu motivaciju. Marin nije napravio nijednu brejk priliku do kraja meča, dok je servis rivalu prepustio čak tri puta.

Kveriju je ovo bio prvi singl meč u polufinalu, jer je zamenio Stiva Džonsona koji je prvobitno trebalo da igra ovaj meč.

Hrvatska i Sjedinjene Američke Države su sada na skoru 2-2 i poslednji meč će odlućiti finalistu. U njemu se sastaju Borna Ćorić i Frensis Tijafo, ako ne dođe do promena u poslednjoj sekundi.

Pobednika ovog okršaja u finalu čekaju Francuzi, koji su savladali Španiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve