Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.09.2018.

10:35

Žensko finale USO gledanije od muškog, Ameri se setili Novaka iz 2016.

Američka TV mreža ESPN otkrila je pomalo neočekivane brojke u vezi sa gledanošću dva finala nedavno završenog US opena.

Izvor: AK

Autor: AK

Žensko finale USO gledanije od muškog, Ameri se setili Novaka iz 2016.
Foto: Getty images

Naime, finale u ženskoj konkurenciji između Serene Vilijams i Naomi Osake gledalo je milion ljudi više nego duel Novaka Đokovića i Huana Martina del Potra u muškoj.

Duel u kojem je Japanka iznenadila Amerikanku za prvu Grend slem titulu, a Vilijamsova joj "ukrala" slavu izlivom besa na glavnog sudiju Karlosa Ramosa pratilo je 3.101.000 gledalaca ESPN.

S druge strane, novu pobedu Srbina nad Argentincem za Novakovu treću USO titulu, a 14. GS u karijeri pratilo je 2.065.000. To je samo 100.000 više gledalaca nego što je imao duel sestara Vilijams u trećem kolu turnira.

Amerikanci su se zbog setili Đokovićeve izjave sa Indijan Velsa 2016. da bi muškarci trebalo da imaju veće nagrade od žena na velikim turnirima.

"Razumem snagu i energiju koju WTA ulaže kako bi nagradni fond bio izjednačen. Čestitam im na tome. Iskreno. Bore se za ono što zaslužuju, i to su izborili. S druge strane, mislim da bi naš, muški tenis, ATP, trebalo da se bori za više, jer statistika pokazuje da imamo mnogo više gledalaca. Mislim da je to jedan od razloga zbog čega bi trebalo da imamo veće nagrade. Ali, s druge strane, ne možemo da se žalimo jer imamo sjajne nagradne fondove", rekao je tada Đoković.

Nagradni fond USO ove godine je bio 53 miliona dolara. Pobednici Novak Đoković i Naomi Osaka su zaradili po 3,8 miliona, a finalisti po 1,85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

18 h

U fokusu

Vidi sve