Nova vest
Tenis

Sreda, 22.08.2018.

17:36

"Ni Nadal, ni Federer – Novak je moj favorit za US open"

Greg Rusedski, nekadašnji četvrti teniser sveta, rekao je da će se Novak Đoković vratiti u miks za najboljeg svih vremena ako osvoji još neke Gren slemove.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Getty Images

"Mislim da će US open biti ključ, jer ako ga osvoji onda će se izjednačiti sa Pitom Samprasom, koji je držao rekord pre nego što su Rafa i Rodžer došli na tur", rekao je Rusedski, a potom nastavio:

"Ako osvoji još dva ili tri Gren slema do kraja naredne godine i dođe od 16 i 17 trofeja sa ovih turnira, odjednom će se vratiti u miks za najboljeg svih vremena".

Srpski teniser u nedelju postao je prvi teniser koji osvojio svih devet Masters turnira iz 1000 serije, pošto je u finalu savladao Rodžera Federera.

"Kada je osvojio Rolan Garos 2016. godine svi su pričali o njemu kako će jednog dana biti najveći teniser i oboriti sve rekorde. Pitali su se da li će Rafa i Rodžer osvojiti neki Slem do kraja karijera i onda se odjednom sve okrenulo", kaže Rusedski.

On dodaje da je ovaj trenutak u tenisu veoma uzbudljiv pošto imamo tri tenisera koja prete da budu GOAT (Greatest of all time/Najbolji svih vremena), ali i mladu generaciju koja kuca na vrata.

"Ni Nadal ni Federer, već Novak – on je moj favorit za US open. Sada me je još više uverio da može do drugog Slema ove godine. Izgleda da se vratio i sve radi kako treba", zaključio je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve